Σύστημα υγείας- εις μνήμην Κωνσταντίνου Αθ. Ντάου

20131217

Μας άφησε αυτό το διάστημα για το μεγάλο ταξίδι ο συμπαθέστατος συγχωριανός μας Κώστας Αθ. Ντάος. Όλη του τη ζωή ο Κώστας εργάσθηκε σαν φύλακας στον ΟΣΕ περιδιαβαίνοντας νύχτα και μέρα τις γραμμές του σιδηροδρόμου στην εξαιρετικά δυσπρόσιτη περιοχή του Σκαμνού, πότε ισορροπώντας πάνω στη γέφυρα της Παπαδιάς ή του Ασωπού και πότε τρυπώνοντας στα σκοτεινά τούνελ. Πήρε τη σύνταξή του ο Κώστας και χρειάσθηκε τις υπηρεσίες υγείας, καθώς ασθένησε. Προσέφυγε στο παραπαίον σύστημα υγείας που τον προώθησε, για καλύτερα τάχατες, από τη Λαμία στην Λάρισα.

Ήταν δυστυχώς τέτοια η περίθαλψη, που ο Κώστας δεν απέφυγε το μοιραίο. Ας είναι συχωρεμένος. Ίσως και το χειρότερο να είναι το ακόλουθο:

Οι υπεύθυνοι του Νοσοκομείου στη Λάρισα παρέδωσαν στο φέρετρο τη σωρό του εκλιπόντος που προωθήθηκε στο Σκαμνό, όπου έλαβε χώρα η επικήδεια τελετή, παρουσία των βαρυπενθούντων μελών της οικογένειάς του, λοιπών συγγενών και φίλων συγχωριανών και όταν στο τέλος της τελετής αποκαλύφθηκε το φέρετρο για να ακολουθήσει ο τελευταίος ασπασμός, με έκπληξη διαπιστώθηκε ότι η σωρός δεν ήταν του Κώστα, αλλά κάποιου άλλου αγνώστου, που προφανώς το νοσοκομείο με την ίδια αδιαφορία, όσο ο Κώστας νοσηλευόταν, χειρίσθηκε και τις σωρούς αυτών που «περιέθαλψε».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *