Ευχές και δραστηριότητες

20131218

Μήνυμα του Προέδρου του Συλλόγου

Προς τα μέλη
του Πολιτιστικού μας Συλλόγου

Κοινοποίηση:
Κ. Φάνη Σκαρή
Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαμνού «Άγιος Γεώργιος»

Κ. Κώστα Μουστάκα
Αντιδήμαρχο για τα πολιτιστικά του
Δήμου Λαμιέων

Αγαπητές κυρίες και κύριοι!
Αγαπητές φίλες και φίλοι συγχωριανοί!

Ένα ακόμη έτος, το 2013, στη σειρά των τελευταίων ετών που σταμπάρονται από την βαθιά κρίση, οδηγείται στο τέλος του με τις επικείμενες γιορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους.

Στέλνουμε τις εγκάρδιες ευχές μας σε όλες και όλους, με υγεία να περάσουμε τις γιορτές και να υποδεχτούμε το νέο έτος, προσβλέποντας σε μία καλύτερη μοίρα, ιδίως για τα στρώματα της κοινωνίας μας που δέχονται ισχυρότερα πλήγματα από την πρωτοφανή κρίση. Μία κρίση για την οποία καλούμαστε όλοι μας σε περισυλλογή με καθαρό και ψύχραιμο μυαλό. Πώς οδηγηθήκαμε σ’ αυτή την καταστροφή; Φταίνε οι δανειστές της χώρας μας, όπως συστηματικά τα ΜΜΕ μας κοπανάνε παραπληροφορώντας μας, ή μήπως υπάρχει φταίξιμο και σε μας, αφού τα δανεικά τα πήραν, τα υπόγραψαν, τα σπατάλησαν ή τα διασπάθισαν, αυτοί που εμείς εκλέξαμε;

Φίλες και φίλοι!
Όπως κι αν έχει το πράγμα, το κλείσιμο του έτους συνήθως συνοδεύεται όχι μόνον από ευχές, αλλά και κάποιου είδους απολογισμό που ο καθένας μας κάνει έναντι της συνείδησής του. Το ίδιο και ο Σύλλογός μας οφείλει έναντι των μελών του. Έτσι λοιπόν έχουμε να πληροφορήσουμε τα μέλη μας για μερικά από τα σημαντικότερα θέματα. Οφείλουμε εκ προοιμίου ευχαριστίες στον Αντιδήμαρχο Λαμιέων κ. Κώστα Μουστάκα, ο ποίος υποστηρίζει και καλοχαιρετίζει τις πρωτοβουλίες μας που έχουν σαφή κοινωφελή χαρακτήρα και δείχνει εκτίμηση στο γεγονός ότι δεν απλώνουμε το χέρι, ένα εθνικό σπορ που ευδοκιμεί στη χώρα μας και έχει τη μεγάλη ευθύνη για την κατάντια μας. Έχοντας πλήρη επίγνωση των περιστάσεων, δίνουμε προβάδισμα στις δραστηριότητες που διευκολύνουν τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό συγχωριανών, ενισχύοντας την υποδομή του πολιτιστικού μας κέντρου, μετά και από άλλες προσθήκες και κατασκευές μας στην περασμένη περίοδο. Να γίνει ο χώρος αυτός μία κυψέλη, ανθρωπιάς και εξημέρωσης των ηθών, απάμβλυνσης κατά το δυνατόν του πόνου που η συγκυρία σωρεύει στα νοικοκυριά.

Θέρμανση πολιτιστικού κέντρου

Η σχετική απόφαση και εντολή που λάβαμε από την περασμένη συνέλευση Αυγούστου, οδεύει προς πλήρη επιτυχία. Ζητήσαμε από το Δήμο, που νομιμοποιείται ως ιδιοκτήτης του ακινήτου, να αναβαθμίσει, μέσω της ΔΕΗ, την παροχή του ρεύματος στο κτίριο, στοιχείο απαραίτητο για την εγκατάσταση θέρμανσης. Ήδη το συνεργείο της ΔΕΗ προχωράει, μετά από κάμποσο διάστημα που κράτησε το γραφειοκρατικό μέρος. Η προσπάθειά μας τώρα είναι να προλάβουμε ενόψει των εορτών και του νέου έτους να ολοκληρώσουμε την εγκατάσταση θέρμανσης του χώρου, ώστε να είναι δυνατή η πραγματοποίηση εκδηλώσεων και το διάστημα του χειμώνα. Υπενθυμίζουμε ότι έχουμε αναλάβει την υποχρέωση κάλυψης της δαπάνης εγκατάστασης του συστήματος με ηλεκτρικά πάνελ, που οι ειδικοί μηχανολόγοι, άξια μέλη του Συλλόγου μας, προκρίνουν για λόγους ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειας. Τα οικονομικά του Δήμου, δεν επιτρέπουν τέτοια έξοδα και εμείς κάνουμε αυτό που ξέρουμε από συστάσεως του Συλλόγου μας, το 1977.

Εξοπλισμός παιδικής χαράς

Ο Αντιδήμαρχος μας έφερε σε επαφή με τους αρμόδιους συνεργάτες του, ώστε να μας υποστηρίξουν στην βελτίωση της μικρής εγκατάστασης παιδικής χαράς, στον αύλιο χώρο του σχολείου μας, για τους μικρούς μας φίλους. Εκφράζεται η ευαρέσκειά μας στους φίλους συγχωριανούς Θανάση Τσαντήλα και Αντώνη Μαζωνάκη που προσφέρουν το σχετικό εξοπλισμό για την βελτίωση και εμπλουτισμό της εγκατάστασης, η οποία, όμως, θα πρέπει να υποστηριχθεί από τους ανθρώπους του Δήμου που διαθέτουν τη σχετική εμπειρία.

Διεθνές συνέδριο για τον Αχιλλέα

Για τα μέσα επόμενου Ιουνίου 2014, προγραμματίζεται διεθνές συνέδριο για τον μακρινό μας πρόγονο, τον αξεπέραστο ομηρικό Αχιλλέα, το βασιλιά της Φθίας, υπό την καθοδήγηση του Achilles Foundation, [President] Prof. Dr. James-Dimitri Brianas, Florida University, USA και του Συμβουλίου για τον Αχιλλέα, που απαρτίζεται από ανθρώπους του πνεύματος της περιοχής της Φθίας με την υποστήριξη και πάλι του Δήμου Λαμιέων και του Αντιδήμαρχου Κώστα Μουστάκα. Ο Σύλλογός μας, ως γνωστόν, υποστηρίζει την συγκεκριμένη, όπως και κάθε παρόμοια δραστηριότητα που στοχεύει σε υπέρτερες αξίες, πέραν από τη μίζερη τρέχουσα πραγματικότητα, μέσα στην προσπάθεια παραγωγής πολιτισμού που αποτελεί τον πρώτιστο στόχο μας. Προπαρασκευαστικές δράσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και θα υπάρξει και νεότερη πληροφόρηση.[ίδετε λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα μας www.skamnosvoice.gr, θεματική ενότητα «καινούργια και παλιά» / «Αχιλλέας»]

Μητρώο μελών μας

Θέλουμε να συνδυάσουμε την επικαιροποίηση του μητρώου μελών του Συλλόγου μας με τις ετήσιες συνδρομές προς το Σύλλογο. Έχουμε πλήρη επίγνωση της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης που πλήττει τους περισσότερους συγχωριανούς μας, και είμαστε φειδωλοί στην απαίτηση οικονομικής στήριξης του Συλλόγου μας. Είναι γεγονός ότι στην μικρή μας κοινωνία περισσεύει η εθελοντική διάθεση προσφοράς, όταν οι δραστηριότητες μας, όπως οι παραπάνω, απευθύνονται όχι μόνον στα μέλη του Συλλόγου μας, αλλά και στα μέλη του άλλου Συλλόγου του χωριού μας, που υπηρετεί παρόμοιους κοινωφελείς σκοπούς και συμφωνεί με αυτή τη δραστηριότητα. Αυτός είναι και ο λόγος που αυτό το μήνυμά μας το απευθύνουμε και στην αγαπητό συγχωριανό Φάνη Σκαρή, που είναι πρόεδρος στο Σύλλογο Άγιος Γεώργιος, με την παράκληση να μεταφέρει τους χαιρετισμούς και τις ευχές μας στα μέλη του, μαζί και με την παράκληση να συνδράμουν κατά το δυνατόν στην δαπάνη που ανακύπτει για τα παραπάνω έργα [έχουν συναινέσει για τη θέρμανση και την παιδική χαρά].

Η εργασία αυτή θα διευκολυνθεί αν η ετήσια συνδρομή 2014, 10 Ευρώ [ελάχιστη συνδρομή] για κάθε μέλος, γίνει με κατάθεση στο λογαριασμό ταμιευτηρίου του Συλλόγου μας [ταμίας η Χρυσούλα Ασπρουλάκη – Γκίκα]

Eurobank: 0026-0006-48-0102897323
IBAN: GR25 0260 0060 0004 8010 2897 323

Σημειώνουμε επίσης, για κάθε μέλος θα πρέπει να γίνει μία ξεχωριστή κατάθεση δίνοντας το όνομα του κάθε μέλους στην αιτιολογία κατάθεσης στην τράπεζα. Παράδειγμα: Αν μία τετραμελής οικογένεια προσφέρεται να δώσει κατ ελάχιστον 40 Ευρώ, προκρίνεται να γίνουν τέσσερις καταθέσεις των 10 Ευρώ, με το όνομα, όμως, του κάθε μέλους και το επώνυμο της οικογένειας.

Επικοινωνία

Αυτό το μήνυμα αποστέλλεται ηλεκτρονικά για όσα μέλη μας διαθέτουμε E-Mail Address –αδαπάνως- και με το συμβατικό ταχυδρομείο σε όσα μέλη δεν έχουν ή δεν μας έστειλαν ηλεκτρονική διεύθυνση. Θα το εκτιμήσουμε, να μας σταλθούν [ gnapostol@gmail.com] ηλεκτρονικές διευθύνσεις, εκεί που υπάρχουν και δεν τις έχουμε, αφού έτσι γλυτώνουμε ταχυδρομικά έξοδα.

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς

Γιώργος Αποστολόπουλος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *