Αυτοί είμαστε, τέτοιοι ηγέτες μας αξίζουν!

20131219
Πηγή: Πρώτο θέμα

Ο Μιχάλης Λιάπης αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ψευδούς δήλωσης και της πλαστογραφίας – Ο πρώην υπουργός κυκλοφορούσε δύο χρόνια με πλαστές πινακίδες – Οι αστείες δικαιολογίες ότι κινούσε το αυτοκίνητο για να… γεμίσουν οι μπαταρίες του.

liapis3

«Πολύ στενοχωρημένος», είναι ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης περιμένοντας την εκδίκαση της υπόθεσής του από το Β’ Αυτόφωρο Μονομελές, σύμφωνα με συνομιλητές του. Η υπόθεση δεν είναι βέβαιο αν θα εκδικαστεί σήμερα Πέμπτη στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Εάν ο κ. Λιάπης δεν απολογηθεί σήμερα για τα αδικήματα που τον βαρύνουν η υπόθεσή του θα παραπεμφθεί σε τακτική δικάσιμη.

liapis2

Ο πρώην υπουργός που συνελήφθη στη Λούτσα να οδηγεί με τζιπ που είχε πλαστές πινακίδες (ο κ. Λιάπης είχε καταθέσει στην εφορία τις πινακίδες του εδώ και δύο χρόνια), χωρίς ασφάλεια και μάλιστα υπέπεσε σε σωρεία παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας δεν παρίσταται στα δικαστήρια επικαλούμενος παλαιότερο πρόβλημα υγείας. Ο δικηγόρος του, που έχει εξουσιοδοτηθεί να εκπροσωπήσει τον κ. Λιάπη ενώπιον του Αυτοφώρου, προσώρας δεν έχει κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

liapis4

Ο πρώην υπουργός αντιμετωπίζει δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ψευδή δήλωση και πλαστογραφία καθώς από τη μια είχε δηλώσει στην εφορία ότι δεν θα κινούσε το όχημα και από την άλλη γιατί το αυτοκίνητο έφερε πλαστές πινακίδες.

Στον Μιχάλη Λιάπη έχει επιβληθεί, ακόμα, διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ για το γεγονός ότι το όχημα ήταν ανασφαλιστό ενώ κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο για τα φιμέ τζάμια που είχε εγκαταστήσει χωρίς άδεια προκειμένου να κινείται ινγκόγνιτο αλλά και για τον κοτσαδόρο που είχε τοποθετήσει στο θηριώδες τζιπ με το οποίο κυκλοφορούσε στους δρόμους της Αττικής και όχι μόνο.

Κυκλοφορούσε δύο χρόνια με πλαστές πινακίδες

Ούτε τυχαία, ούτε κατά λάθος ήταν η παράβαση του νόμου από τον πρώην υπουργό, Μιχάλη Λιάπη, καθώς από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι κυκλοφορούσε με πλαστές πινακίδες για δύο ολόκληρα χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Λιάπης, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη στη Λούτσα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και εκτός από τις πλαστές πινακίδες, οδηγούσε αυτοκίνητο χωρίς ασφάλεια και χωρίς δίπλωμα οδήγησης, είχε καταθέσει στην Εφορία τις πινακίδες του τον Νοέμβριο του 2011, γεγονός που σημαίνει ότι δεν είχε πληρώσει τέλη κυκλοφορίας τα τελευταία δύο χρόνια!

Η αστυνομία ερευνά τώρα την υπόθεση και από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι οι δικαιολογίες του πρώην υπουργού, ότι είχε βάλει τις πλαστές πινακίδες για να «κάνει βόλτες και να μην πέσει η μπαταρία», δεν ευσταθούν.

Μάλιστα, ερωτηθείς για το πού βρήκε τις πλαστές πινακίδες, ο κ. Λιάπης δεν έδωσε χθες κάποια εξήγηση, αναφέροντας απλά ότι τον περασμένο Αύγουστο κατέθεσε τις πινακίδες του αυτοκινήτου για οικονομικούς λόγους, «για το τεκμήριο».

Από τα γεγονότα και τις δηλώσεις του πρώην υπουργού προκύπτουν τα εξής ερωτήματα που ζητούν επίμονα απαντήσεις:

– Έχει καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας από τη στιγμή που κατέθεσε τις πινακίδες το 2011;

– Εκτός από τα τέλη κυκλοφορίας, μήπως ο κ. Λιάπης «λησμόνησε» να πληρώσει και τον φόρο πολυτελείας για το τζιπ που κυκλοφορούσε στους δρόμους της Αττικής για τα έτη 2011, 2012, 2013;

– Από τη στιγμή που προμηθεύτηκε πλαστές πινακίδες, μήπως γνωρίζει κάτι περισσότερο για τη δράση αυτών των κυκλωμάτων;

– Πόσο καιρό κυκλοφορεί το όχημά του χωρίς ασφάλεια;

– Υπάρχει και άλλο στοιχείο που κατέθεσε στο πόθεν έσχες του (από τη στιγμή που δεν δίστασε να αναγράψει το τζιπ με τις πλαστές πινακίδες) για το οποίο χρειάζεται να γίνει περισσότερη έρευνα;

*** 

Alexiptoto

Γόνος ισχυρής οικογένειας που κατέκτησε αξίωμα και ισχύ λόγω ονόματος. Ευκατάστατος, δεν χρειάστηκε να εργαστεί ποτέ. Ο πλούτος για αυτούς τους ανθρώπους είναι όπως η αναπνοή και ο χτύπος της καρδιάς τους – μία ζωτική λειτουργία. Κράτησε στα χέρια του κάτι από τις τύχες της χώρας.

Ήταν υπουργός Μεταφορών – αύξησε θεαματικά τα πρόστιμα για τις παραβάσεις στις οποίες υπέπεσε. Ήταν και υπουργός Πολιτισμού. Αν μη τι άλλο, η κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει αντιστοιχεί σε πολιτισμό που έχει τον Μιχάλη Λιάπη στην πολιτική του διαχείριση.

Ένας άνθρωπος με ισχυρούς φίλους. Έτρεξε στη σκιά, όταν αποκαλύφθηκε η στενή σχέση που διατηρούσε με τον Μ. Χριστοφοράκο της Siemens.

O Λιάπης συγκεντρώνει επάνω του πολλά από αυτά που μας έριξαν στα γόνατα. Οικογενειοκρατία, αναξιοκρατία, απληστία, βουλιμία, ιδιοκτησιακή σχέση με το κράτος, προνομιακή με τους νόμους, πελατειακή με τους ψηφοφόρους.

Όσο και αν μας εξοργίζει αυτό που συνέβη, οφείλουμε να το εκτιμήσουμε ως μάθημα. Μας θύμισε τι έχει συμβεί στη χώρα, αλλά και τι πρέπει να συμβαίνει από εδώ και πέρα.

Πριν από μερικά χρόνια ο Λιάπης θα κατέβαζε το φιμέ τζάμι και οι αστυνομικοί θα χαιρετούσαν σε στάση προσοχής. Τώρα έκαναν τη δουλειά τους όπως πρέπει.

Όλο και περισσότεροι κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει. Μας κόστισε, βέβαια, πολύ ακριβά.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *