Στις εκλογές του 1920 Τούρκοι και Εβραίοι ψηφίζουν Γούναρη

20140104
Γιώργος Πούλιος, Δικηγόρος

Αφορμή να γράψω τα πιο κάτω είναι οι εκλογές που θα γίνουν το 2014.

Αγαπητέ αναγνώστη μια «αναδρομή» είναι αναγκαία. Εγώ θα πάω στο έτος 1945. Εσύ πήγαινε νοερά. Τότε ήμουνα 13 ετών. Για την ηλικία μου είμαι υπέρ ώριμος. Αυτό το οφείλω στους Άγιους Γονείς μου. Ακούω καλά. Βλέπω καλά. Αντιλαμβάνομαι τι λένε οι συνομιλητές μου και το μυαλό μου λειτουργεί άριστα. (Η συνάντηση αυτή έγινε στη Μάρπησσα της Πάρου το 1945).

Ένα βράδυ που έξω ο βοριάς τα πάντα παγώνει και το «ΦΟΥΓΟΥΔΑΚΙ» μέσα, στο σπίτι, ζεσταίνει, χάρις την επίβλεψη της Αγίας Μανούλας μου, ήλθε επίσκεψη ο Θείος ο Μανώλης ΤΣΑΝΤΟΥΛΗΣ ή ΛΟΓΑΡΙΤΗΣ. Ο θείος το 1910 πήγε στρατιώτης να κάνει τη θητεία του. Τον προλάβανε οι Βαλκανικοί Πόλεμοι (1912 και 1913) και δεν πρόφθασε ν’ απολυθεί. Στη συνέχεια ήλθε ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος, δεν απολύθηκε. Το 1922 τον βρήκε ακόμη στρατιώτη. Δώδεκα χρόνια στρατιώτης. Πάνω από 15 ζευγάρια αρβύλες και κάλτσες έλιωσε. Αναγκαστικά κοιμόταν μ’ αυτές μέρα νύχτα. Οι διηγήσεις του θείου Μανώλη ατέλειωτες. Η αγανάκτηση των μελών της οικογενείας του, στο ΖΕΝΙΘ. Οι κατάρες, κατά του Βενιζέλου ατέλειωτες. Μίσος και οργή, ήταν κατά του τρισκατάρατου. Οι νίκες δεν μετρούσαν. Η δόξα της Ελλάδος δεν τους ενδιέφερε, ούτε τα αλύτρωτα αδέλφια. Η αντιπολίτευση εκμεταλλευόταν την κατάσταση. Αρκεί τον Βενιζέλο να «ΦΑΜΕ» η Ελλάδα «ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ».
Κάτω απ’ αυτές τις πιέσεις προκηρυχθήκανε εκλογές, οι οποίες έγιναν την 1η Νοεμβρίου του 1920. Οι εχθροί της Ελλάδος τον επιπόλαιο Έλληνα ψηφοφόρο κατάφεραν και τον έπεισαν σε τέτοιο βαθμό που ο Βενιζέλος δεν βγήκε ούτε Βουλευτής. Μετά από 20 μήνες ήλθε η Μικρασιατική καταστροφή. Στις εκλογές, ψηφίσανε μαζικά, 300.000 Τούρκοι και χιλιάδες Εβραίοι. Τότε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο μπήκαν 35 Τούρκοι Βουλευταί (Μουσουλμάνοι) και 15 Εβραίοι. Αυτοί οι εχθροί της Ελλάδος ήταν παρόντες καθ’ όλη τη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας.

Τέτοια διανοητική καθυστέρηση, τέτοιος ΚΡΕΤΙΝΙΣΜΟΣ, είναι πρωτόγνωρος. Αντί να απαγορεύσουν στους Εβραιομουσουλμάνους να μη ψηφίσουν τους άφησαν και ψήφισαν. Όλοι αυτοί οι αλλοδαποί ψηφίσανε «ΜΟΝΟΚΟΥΚΙ» Βασιλικούς και Γουναρικούς. Δυστυχώς σήμερα. Δυστυχώς τα πατριωτάκια του χθες και του σήμερα αγωνίζονται να δώσουν ψήφο, στα διάφορα περιτρίμματα να αποκτήσουν το δικαίωμα να ψηφίσουν και να εκλέξουν. Ας είναι υπερήφανοι. Μετρηθήκανε και βρέθηκαν λειψοί. Είστε φαύλοι.
ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ. Θα το πληρώσετε. Η κατάρα του Έθνους θα σας κυνηγά. ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΑΙ.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ, 01.01.2014

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *