Σκαμνός: Πάσχα 2014 ΙΙ

20140422

Με κυμάνσεις ο καιρός, όπως έδειξε σε όλο τον Απρίλη, εκδηλώθηκε στο Σκαμνό και τις ημέρες του Πάσχα. Μεγάλη Πέμπτη, βροχή, Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, ο καιρός ήταν πολύ καλός και επέτρεψε το ψήσιμο του οβελία. Τη Δευτέρα του Πάσχα, επανήλθε η βροχή. Τα βράδια η θερμοκρασία κατέβαινε στους 6 βαθμούς Κελσίου. Πολύς κόσμος στο Σκαμνό και μπόλικοι επισκέπτες, όπως τουλάχιστον φάνηκε στην Εκκλησία του χωριού. Παρούσα και η Αθανασία, το σύμβολο και η μασκότ του Σκαμνού που αισίως άγει το 96ο έτος της ηλικίας της. Ο Παπα-Στάθης για μία ακόμη φορά αγωνίσθηκε να τα φέρει εις πέρας, καθώς εκτός από το Σκαμνό, όφειλε να καλύπτει και τις ακολουθίες στο Λευτεροχώρι και τη Δαμάστα. Το έκανε, όμως, παρά την κούρασή του με μεγάλη ευχαρίστηση.

Στα δυσάρεστα καταχωρίζεται η ζωοκλοπή στη στάνη της Χρυσούλας Ζαλαώρα [ίδετε σχετικό κείμενο], η απουσία του Κώστα Τζιβάρα και της Ροδοθέας, καθώς ο Κώστας αρρώστησε από πνευμονία και από το στρες η Ροδοθέα αντιμετώπισε εγκεφαλικό επεισόδιο. Ευχόμαστε περαστικά στους αγαπητούς συχωριανούς. Απογοήτευση προκάλεσε ο συγχωριανός Πολύκαρπος –προεδρεύων της Κοινότητας [Σκαμνού-] Οίτης-, που παρά τις αιτήσεις και όλη την επισημότητα και το τυπικό στο οποίο μένει αμετακίνητος, έδειξε αδιαφορία, αγνόησε προκλητικά και δεν απάντησε ούτε θετικά μήτε αρνητικά στο με κάθε επισημότητα υποβληθέν αίτημά μας, ούτε γραπτώς, μήτε με κάποιο άλλο τρόπο, ας πούμε με ένα σύντομο τηλέφωνο. Έτσι ματαιώθηκε μία όμορφη γιορτή που αποσκοπούσε να φέρει την Αγάπη και την συμφιλίωση μεταξύ των συγχωριανών, όπως και παραδοσιακά είχε καθιερωθεί.

Η άνοιξη, ωστόσο, δεν ήταν μίζερη, καθώς δεν καταλαβαίνει από μικρότητες και ξεπερνά τα ανθρώπινα και ταπεινά, μοιράζοντας αρώματα και ανεπανάληπτες ομορφιές. Μερικές φωτογραφίες που παραθέσαμε σε σχετικό άλμπουμ, οφείλονται στον Νίκο Γ. Αποστολόπουλο, τον οποίο και ευχαριστούμε
http://www.skamnosvoice.gr/portal/index.php/svpolimensa/medim/category/63-skamnos-pasxa-2014

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *