Μήνυμα Νίκου Σταυρογιάννη για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

20140725

Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ο Βουλευτής Φθιώτιδος και νεοεκλεγείς Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Συμπληρώνονται σήμερα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας.

Η 24η Ιουλίου είναι μέρα εθνικής μνήμης. Μέρα απολογισμού για την μεταπολιτευτική περίοδο με τα όποια θετικά επιτεύγματα αλλά και τις παθογένειες, τα λάθη και τις παραλείψεις που μας έφεραν ως εδώ. Μέρα μνήμης για την τραγωδία της Κύπρου, και για τα λάθη που μας οδήγησαν σ’ αυτή. Αλλά και μέρα χρέους για το τι πρέπει να πράξουμε για τον Κυπριακό Ελληνισμό. Για δίκαιη, βιώσιμη λύση του προβλήματος στα πλαίσια των αποφάσεων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Η Δημοκρατία μας χρειάζεται εμβάθυνση και ενδυνάμωση των θεσμών της, που δυστυχώς από τα ολέθρια σφάλματά μας, έχουν απαξιωθεί. Η πολυεπίπεδη κρίση, που αντιμετωπίζουμε είναι αποτέλεσμα της κρίσης αρχών και αξιών, η έκπτωση των οποίων έφερε την απαξίωση των θεσμών του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Η μεγάλη οικονομική κρίση δυστυχώς κατέστη κοινωνική και ανθρωπιστική για ένα τμήμα της ελληνικής κοινωνίας.

Οι αδιέξοδες και τιμωρητικές πολιτικές των δανειστών μας, που μας επιβάλλουν με τις μνημονιακές πολιτικές τους, φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν τους πολλούς χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη και δίχως να υπάρχει προοπτική για σταθεροποίηση και διέξοδο.

Οι συγκυβερνώντες κατώτεροι των περιστάσεων, πρόθυμοι και υπάκουοι των επικυρίαρχων δανειστών μας, αδυνατούν να αντιπαραθέσουν ένα στοιχειώδες Σχέδιο Εθνικής Σωτηρίας, Θεσμικής και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης που θα μπορούσε να βγάλει την πατρίδα μας και την κοινωνία από το τέλμα, τη φθορά και τα αδιέξοδα.

Το αίτημα έτσι για Εθνική Κυριαρχία και ουσιαστική Ανεξαρτησία, Εθνική Ενότητα, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Συνοχή είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε.

Καθημερινά πρέπει να αγωνιζόμαστε για τη διεύρυνση, εμβάθυνση και ενδυνάμωση της Δημοκρατίας μας. Για μια Ελλάδα με Εθνική Αξιοπρέπεια και Κοινωνική Συνοχή, στα πλαίσια ενός Εθνικού Σχεδίου που θα περιλαμβάνει την Θεσμική και Παραγωγική Ανασυγκρότηση που έχει ανάγκη η πατρίδα μας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *