‘Έλεγχο στα οικονομικά του Δήμου Λαμιέων αποφασίζει ο Νίκος Σταυρογιάννης

20140929

Σχόλιο ΓΑ: Όλα δείχνουν ότι ο Νίκος Σταυρογιάννης είναι όντως ανεξάρτητος, με όλη τη σημασία της λέξεως. Αυτό μόνον ως αρετή μπορεί να αναγνωριστεί στο νέο δήμαρχό μας.

*** 

Διακομματική επιτροπή με τη βοήθεια ειδικών θα ελέγξουν σε βάθος τα οικονομικά του Δήμου, ενώ παράλληλα θα γίνει και λεπτομερής καταγραφή της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Δήμου…

Την πρόταση κατέθεσε ο νέος Δήμαρχος στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Νίκος Σταυρογιάννης ζήτησε τη δημιουργία μιας διακομματικής επιτροπής (6 μέλη απ΄ όλες τις παρατάξεις) η οποία θα ελέγξει τα οικονομικά του Δήμου.

Η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή, εξάλλου δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά, ενώ όπως είπε ο Δήμαρχος τα μέλη της επιτροπής θα έχουν τη βοήθεια ειδικών όπου χρειαστεί.

Ο Νίκος Σταυρογιάννης είχε δεσμευτεί και προεκλογικά απέναντι στους δημότες για έλεγχο στα οικονομικά του Δήμου. Μιλώντας χθες βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο τόνισε πως η οικονομική κατάσταση στο Δήμο δεν είναι όπως την παρουσίαζε η προηγούμενη δημοτική αρχή, αφού υπάρχουν πολλές απαιτήσεις τρίτων, που φτάνουν τα 12 εκατ. ευρώ.

Επίσης ο νέος Δήμαρχος άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να γίνουν περικοπές σε αρκετά έξοδα και να περιορισθούν κάποιες σπατάλες σε πολλούς τομείς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νίκος Σταυρογιάννης καθημερινά διαπιστώνει ότι υπήρχε μεγάλη “χαλαρότητα” έναντι των προμηθευτών και σε πολλές περιπτώσεις μηδενικός έλεγχος από πλευράς δήμου, κάτι το όποιο έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά.

Για το λόγο αυτό έχει ζητήσει από τους αντιδημάρχους και τους συνεργάτες του να συγκεντρώσουν συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία φυσικά θα μπουν στο μικροσκόπιο της διακομματική επιτροπής .

Η απ΄ ευθείας ανάθεση του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Τα περασμένα Χριστούγεννα ο Γιώργος Κοτρωνιάς έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο με την μορφή του κατεπείγοντος το θέμα με την απ΄ ευθείας ανάθεση για προμήθειες στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Το ποσό της ανάθεσης ήταν κάτι παραπάνω από 68.000 ευρώ.

Αναγκάστηκε να το πάρει πίσω μετά από την αντίδραση του Γιάννη Ρούλια, της Μαρίας Αντωνίου και του Παναγιώτη Στασινού. Όχι μόνο το έκανε “γαργάρα”, αλλά συμφώνησε να γίνει εκ νέου διαγωνισμός.

Σήμερα λοιπόν ο νέος Αντιδήμαρχος Γιάννης Ρούλιας ανακοίνωσε ότι για τα ίδια προϊόντα ο Δήμος θα δώσει 49.000 ευρώ και όχι 68.000 ευρώ. Το διαγωνισμό φυσικά πήρε άλλος προμηθευτής.

Παρ όλα αυτά, την ίδια στιγμή που ο Εισαγγελέας έρευνα την υπόθεση αυτή, ο κ. Κοτρωνιάς σαν να μην συνέβη τίποτα, είχε το “θράσος” να μιλά για απ΄ευθείας αναθέσεις.

Έχουμε την απορία βέβαια να θα μιλήσει με την ίδια άνεση όταν έρθει η ώρα και για τις απ΄ ευθείας προσλήψεις, ή τις προσλήψεις απ΄ το παράθυρο, ή ακόμα περισσότερο για τις “πρόσφατες” μετακινήσεις “δημοτικών υπαλλήλων” από το Δήμο στο Περιφερειακό Ταμείο.

Αλήθεια γιατί αυτό το θέμα φοβάται να το αγγίξει η νέα Δημοτική Αρχή; Ποια είναι η θέση του Σωματείου εργαζομένων του Δήμου; Τι έχουν να απαντήσουν για αυτές τις μετακινήσεις η Περιφέρεια Στερεάς και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση;

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *