Θράκη

20140930

Γεώργιος Πούλιος, Δικηγόρος

Σχόλιο ΓΑ: Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε το καλό φίλο Γιώργο Πούλιο για το ενδιαφέρον σημείωμά του, αλλά οι σοφοί πρόγονοί μας, δίδαξαν «συν Αθηνά και χείρα κίνει». Εκτός από την Ευρώπη, να δούμε μήπως κι εμείς οφείλουμε να κάνουμε κάτι, εννοώ οι σημερινοί Νεοέλληνες, αφού βλέπουμε ότι στην περιοχή αυτή οργιάζει η τουρκική προπαγάνδα. Τί να σου κάνει η Ευρώπη; Δεν το ξέρουμε; Τί έκανε μέχρι τώρα στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο; Πόσο αλληλέγγυοι αποδεικνύονται οι ευρωπαίοι εταίροι μας;

****

Η Θράκη είναι γεωγραφικό διαμέρισμα της Βαλκανικής χερσονήσου, του οποίου το Νοτιοδυτικό τμήμα ανήκει την Ελλάδα. Το Βορειοδυτικό τμήμα ανήκει στη Βουλγαρία και το Ανατολικό στην Τουρκία.

Στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδος περιλαμβάνονται οι νομοί, Έβρου, Ξάνθης και Ροδόπης (βλέπετε λεξικό Μπαμπινιώτη σελ. 758).

Πρώτοι κάτοικοι της Θράκης φέρονται διάφορα Πελασγικά φύλα.

Τους πρώτους Έλληνες υμνωδούς και μουσικούς, Ορφέα, Μουσαίο, Θάμυρι, Εύμολπο τους έλεγαν Θράκες (βλέπετε εγκυκλοπαιδικό λεξικό ΗΛΙΟΣ, τόμ. Ι, σελ. 488).

Τη Θράκη την θέλουν κόρη του Ωκεανού και της Παρθενώπης. Η Θράκη ήταν αδελφή της Ευρώπης, της Ασίας και της Λιβύης (βλέπετε εγκυκλοπαιδικό λεξικό ΗΛΙΟΣ, τόμ. Θ, σελ. 559).

Η Θράκη λέγεται και χερσόνησος του Αίμου, από το βουνό Αίμος. Ο Αίμος είχε γυναίκα τη Ροδόπη, Βασίλισσα της Θράκης. Εξ ου και ο νομός Ροδόπης (βλέπετε εγκυκλοπαιδικό λεξικό ΗΛΙΟΣ, τόμ. Β, σελ. 239).

Η περιοχή το όνομα το πήρε από την κόρη του Ωκεανού Θράκη. Ως προς την ονομασία υπάρχουν πολλές γνώμες. Αρριανού, Πορφυρογέννητου, Πινδάρου, Αισχύλου, Πλάτωνος και Ιώσηπου (βλέπετε σύγγραμμα Αποστόλου Π. Ευθυμιάδη «Η συμβολή της Θράκης, εις τους απελευθερωτικούς αγώνες του έθνους».

Λεπτομέρειες θα βρείτε, στο μοναδικό και πλήρως εμπεριστατωμένο βιβλίο, του αιωνόβιου, Θρακιώτη, κ. Αποστόλου Ευθυμιάδη, 4η έκδοση, 2005 Αλεξανδρούπολη. Αισθάνομαι την ανάγκη και δημόσια να τον συγχαρώ, για την ερευνητική του προσπάθεια. Βρίσκω την ευκαιρία, δημόσια, να ευχαριστήσω την τέως προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Αλεξανδρουπόλεως κ. Μυρσίνη που μου δώρησε αυτό το βιβλίο.

Τελειώνοντας θέλω να επισημάνω, στους σημερινούς Ευρωπαίους, ότι έχουν Υ Ψ I Σ Τ Η υποχρέωση να προστατεύσουν την αδελφούλα της Ευρώπης, ΘΡΑΚΗ, από τη λαιμαργία των κακών και βαρβάρων γειτόνων της. Να τους τονίσουν ότι η ΘΡΑΚΗ είναι Ελληνική και μόνο Ελληνική. Να τους θυμίσουν, ότι στη Θράκη εκτός από τους Τιτάνες γεννηθήκανε και οι Θεοί των Ελλήνων, Δίας, Άρης και Κρόνος, γνωστοί σε όλο τον κόσμο και αναφέρονται στην αστρονομία και στο διάστημα.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ, 29.09.2014

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *