Για ένα καλύτερο Σκαμνό [V]

20141006

Φίλες και φίλοι συγχωριανοί!
Μέλη ή μη του Συλλόγου μας!

Διατηρώντας την συνεχή επαφή μαζί σας για τα μικρά και τα μεγάλα, για τα σπουδαία και τα ταπεινά που αφορούν τη μικρή μας κοινωνία, εν συνεχεία μάλιστα και της ρητής εντολής που λάβαμε από την πρόσφατη συνέλευση του Συλλόγου μας [06.09.2012-http://www.skamnosvoice.gr/portal/index.php/svnews/svnsylogou/2152-etisia-taktiki-synelefsi-ton-melon-tou-syllogou-06-09-2014 ] κινηθήκαμε αμέσως για την υλοποίηση της απόφασης να βάλουμε τέρμα στο διχασμό και τις τριβές στο Σκαμνό που ταλαιπωρούν τη μικρή μας κοινωνία. Να θέσουμε τέρμα σε ένα πρόβλημα που κατοπτρίζεται στην ύπαρξη και λειτουργία και ενός δεύτερου νεοπαγούς Πολιτιστικού Συλλόγου [με την επωνυμία ‘Αγιος Γεώργιος] στην δημιουργία του οποίου πρωτοστάτησε ο συγχωριανός μας Πολύκαρπος Αστρακάς, που τοποθέτησε στο Διοικητικό του Συμβούλιο αποκλειστικά και μόνον μέλη της οικογένειάς του.

Στη θαρραλέα κίνησή μας έπαιξε ρόλο η διαβούλευση που είχαμε με στελέχη του «Αγίου Γεωργίου» στις 23.08.2014 στη Γραβιά με κάποια ενθαρρυντικά μηνύματα που μεταφέραμε και στην τακτική μας συνέλευση. Τον τόπο συνάντησης επέλεξαν για δικούς τους λόγους οι συνομιλητές μας [Φάνης Σκαρής, Γιάννης Ζαλαώρας και από τη δική μας πλευρά ο υπογραφόμενος με τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου μας Μιχάλη Αστρακά]. Τα πρακτικά της συζήτησης αποτελούμενα από 7 δακτυλογραφημένες σελίδες, είναι στη διάθεση του οιουδήποτε συγχωριανού νοιάζεται και θέλει να συμβάλει στην βελτίωση των ανθρώπινων σχέσεων στο χωριό μας.

Την απόφαση του Συλλόγου μας μεταφέραμε με χαρά και ικανοποίηση, θεωρώντας ότι βάζουμε ένα λιθαράκι στην υποτιθέμενη κοινή προσπάθειά μας, στον Πρόεδρο Φάνη Σκαρή – http://www.skamnosvoice.gr/portal/index.php/svnews/svnhoriou/2200-gia-ena-kalytero-skamno-ii- που μόλις αναρτήθηκε, ως αναγκαία δημοσιοποίηση- αλλά δυστυχώς το μήνυμά μας αγνοήθηκε. Βρισκόμαστε ήδη στη δυσάρεστη θέση να ενημερώσουμε τους συγχωριανούς μας, ότι η προσπάθεια αυτή σκοντάφτει και φαίνεται δύσκολο να υλοποιηθεί. Δηλαδή να γίνουμε όλοι μέλη ενός μοναδικού και ενιαίου Συλλόγου, του Αγίου Γεωργίου.

Παρακαλέσαμε τον νέο πρόεδρο της Κοινότητας Βασίλη Σταϊκούρα, που χαίρει γενικής εκτίμησης και στο Σκαμνό, με σκοπό να συγκληθεί υπό την προεδρία του μία κοινή συνάντηση εκπροσώπων των δύο συλλόγων στο Σκαμνό, το Σάββατο που μας πέρασε, 04.10.2012. Ο Φάνης Σκαρής πληροφόρησε τον Πρόεδρο της Κοινότητας ότι δεν έχει αντίρρηση, αλλά είχε για την συγκεκριμένη ημέρα ταξίδι για τις Σέρρες, αφήνοντας την συνάντηση για την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι ο Φάνης δεν ταξίδεψε και δεν απουσίασε, αλλά ήταν τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή στο χωριό. Η επικοινωνία μεταξύ των δύο ανδρών, όσο μπορούμε να καταλάβουμε, μιλώντας με τον πρόεδρο της Κοινότητας, όχι μόνον δεν οδήγησε σε μία κάποια διασκέδαση και ερμηνεία της προφανούς ανακολουθίας, αλλά προκάλεσε και την εύλογη δυσφορία του κ. Βασίλη Σταϊκούρα.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας, εκλαμβάνοντας την υπόψη συμπεριφορά ως εμπαιγμό στο πρόσωπό του και το θεσμό που εκπροσωπεί, εγκαταλείπει την διαμεσολαβητική του προσπάθεια που ξεκινάει από τη χρήση του κτιρίου του πολιτιστικού Κέντρου Σκαμνού. Ως επόμενη κίνησή του είναι η αντικατάσταση των κλειδιών στο κτίριο με συνέπεια να αποκλεισθούν παντελώς οι συγχωριανοί από την είσοδο στο χώρο. Ταυτοχρόνως, όμως τελειώνουν οι έριδες και οι κουτοπονηριές με μία παρελκυστική πρακτική που δεν συνιστά την καλύτερη εικόνα, ούτε βεβαίως παράγει πολιτισμό, ως δείγμα συμπεριφοράς μίας συλλογικότητας που θέλει να εμφανίζεται με αυτό το προσωπείο.

Ξεκινάμε, λοιπόν από μηδενική βάση για την χρήση του χώρου αλλά και για τις απαραίτητες επισκευές [επείγουσα είναι η στεγανοποίηση της σκεπής στο κυρίως κτήριο που μπάζει νερό και πολύ περισσότερο η σκεπή στο όμορο κτήριο της καντίνας, που μοιάζει με σουρωτήρι], καθώς και άλλες συντηρήσεις και προς τούτο είμαστε σε διαβούλευση, ώστε να οδηγηθούμε σε μία βιώσιμη λύση που δεν θα ματαιώνει την δραστηριότητά μας ως Πολιτιστικού Συλλόγου με τις διάφορες κοινωφελείς δράσεις, που μεσούσης της κρίσης, περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι αναγκαίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *