Telegraph: Η Ελλάδα και η Ιταλία θα εγκαταλείψουν την τρέλα του ευρώ

20141211

Πηγή: capital.gr

Για την αναβίωση του… τρόμου του ελληνικού χρέους κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η Telegraph. Μάλιστα, ο αρθρογράφος Peter Oborne υποστηρίζει πως η Ελλάδα είναι ακυβέρνητη και την Τρίτη «ο πρόεδρος (πολύ σωστά) απολύθηκε, ανοίγοντας την δυνατότητα για γενικές εκλογές, και προκαλώντας παράλληλα την μεγαλύτερη κατάρρευση στο χρηματιστήριο της Αθήνας τα τελευταία 27 χρόνια.

«Βρισκόμαστε τώρα πολύ κοντά στη στιγμή ευθυγράμμισης με τον Καρλ Μαρξ. Η πολιτική δομή πρέπει να χωρά την οικονομική πραγματικότητα, ή το αντίστροφο. Έχετε στο μυαλό σας ότι το ενιαίο νόμισμα θα έχει αποτέλεσμα μόνο με μια ενιαία οικονομική πολιτική, ένα ενιαίο υπουργείο, ένα ενιαίο σύστημα φορολόγησης και δαπανών, ένα ενιαίο εθνικό κοινοβούλιο και μια ενιαία πολιτική ταυτότητα», αναφέρει ο Oborne.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανίκανη ηγεσία της Ευρώπης έχει προσπαθήσει να αποφύγει αυτό το αναπόφευκτο αποτέλεσμα. Όμως η διαφαινόμενη οικονομική καταστροφή θα τους υποχρεώσει να το αντιμετωπίσουν. Θα είναι στα αλήθεια πολύ τρομακτικό, σχολιάζει, για δεκάδες εκατομμύρια οικογένειες, πολλώ δε μάλλον επειδή η αυτοεπιβαλλόμενη οικονομική καταστροφή της Ευρώπης έχει καταστρέψει την εξουσία των mainstream κομμάτων, των πολιτικών και δημοκρατικών θεσμών.

«Υποθέτω ότι δύο πράγματα θα προκύψουν από το χάος, μαζί με μια νέα κοινωνική τάση. Πολλές χώρες –η Ελλάδα και η Ιταλία μεταξύ αυτών- θα εγκαταλείψουν την τρέλα του ευρώ. Στο επίκεντρο θα βρεθεί η ενοποίηση. Η Γαλλία, το Βέλγιο και ορισμένα άλλα κράτη θα συνειδητοποιήσουν το όνειρο του Jean Monnet και θα καθίσουν μαζί να σχηματίσουν ένα νέο κράτος, το οποίο θα έχει την Γερμανία στο επίκεντρό της», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Oborne

Σχόλια πιστοποιημένων μελών ιστολογίου:

Atsalis vassilis:
Το μόνο σίγουρο από την αρχή της δημιουργίας του ευρω ήταν τα προβλήματα που θα αντιμετώπιζε (αν διαλυθεί είμαι μικρός για να το ξέρω).Και αυτό γιατί από τη ζώνη του ευρω λείπει ο πλανητάρχης, η ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ.

Όποιος πιστεύει ότι οι Άγγλοι έμειναν εκτός ευρω για λόγους εθνικιστικούς η άλλους γελοίους, είναι μακριά νυχτωμένος.
Το ευρω όπως είναι σήμερα δεν θα πετύχει τους στόχους του, δηλαδή ευημερία για τους λαούς που το χρησιμοποιούν, αυτά που λέει η αγγλική φυλλάδα μπορεί να εξυπηρετούν σκοπιμότητες, αλλά είναι και πικρές αλήθειες.
Τώρα όσο για τους Ιταλούς, όσο συνεχίζουν να είναι λίγο πιο μαχχκες από εμάς ελπίδα και αυτοί δεν έχουν, ο μόνος που είχε πιάσει τα σήματα της Γερμανίας ήταν ο Μπερλουσκόνι αλλά οι Ιταλοί πολίτες με την σοφία τους, τον έστειλαν σπίτι του και εκείνος πείνασε.

Gkapsa:
Οι Άγγλοι άρχισαν πάλι τα αντι-ευρώ άρθρα όπως έκαναν και το 2012 οδηγώντας χιλιάδες τρομαγμένους “επενδυτές” να χάσουν λεφτά.

Blondie:
θα εγκαταλείψουμε το ευρώ τώρα και θα ξαναμπούμε μετά από μερικά χρόνια με ισοτιμία 700 δραχμές για ένα ευρώ, είμαστε πολύ έξυπνοι δεν μας πιάνει τίποτα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *