Νίκος Ρωμανός

20141216

Σχόλιο ΓΑ:
Ευχαριστούμε τον καλό φίλο Γιώργο Στεφ. Τζιβάρα για το κείμενο που μας έστειλε σχετιζόμενο με την υπόθεση του νεαρού Νίκου Ρωμανού που απασχόλησε εντόνως την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα. Δεν το κρύβουμε ότι σκοπίμως αποφύγαμε να θίξουμε το ζήτημα αυτό μέσω της ιστοσελίδας μας, αφού δίχασε την κοινωνία με βάσιμα επιχειρήματα ένθεν κακείθεν. Δεν θεωρούμε σωστό να εισέλθουμε στη λογική της κληρονομικής διαδοχής στις κοινωνικές αντιλήψεις και συμπεριφορές αφού η ζωή και η επιστήμη μας διδάσκει και το αντίθετο. Ακόμη δικαιολογούμε την αποστασιοποίησή μας από το ζήτημα από τη στιγμή που διαπιστώσαμε έντονο σπέκουλο από τα πολιτικά κόμματα.

Πιο κοντά βρίσκομαι στη θέση δύο τέως γενικών Γραμματέων του Υπουργείου Δικαιοσύνης που και από την εμπειρία και ειδική γνώση των αποκτούν ουσιαστικό νόημα οι δηλώσεις των: Καθήκον της πολιτείας και των θεσμών είναι η προστασία των αξιών. Υπέρτατη αξία είναι η ζωή.

Προεκτείνοντας αυτή τη συλλογιστική θα επαναφέρω την άποψη ότι η μόρφωση είναι το καλύτερο αντίδοτο στην εγκληματικότητα. όπου ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μία φυλακή.

Στην ταραγμένη περίοδο που διανύουμε στην πατρίδα μας με την κατάλυση βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων και αξιών, αποτέλεσμα της παρακμής που μαστίζει τον τόπο μας, βασικό είναι να είμαστε όσο γίνεται ψύχραιμοι και υποψιασμένοι.

***

Ο φερόμενος ως μέλος της Συνομωσίας «Πυρήνες της Φωτιάς» 20χρονος Νίκος Ρωμανός και φίλος του δολοφονηθέντος από αστυνομικό Αλέξη Γρηγορόπουλου είναι εγγονός του άλλοτε προέδρου λογοτεχνών Αθανάσιου Νάσιουτζικ που είχε δολοφονήσει με 94 σφυριές τον συγγραφέα Αθανάσιο Διαμαντόπουλο στο Κολωνάκι στις 24 Σεπτεμβρίου του 1984.

Η μητέρα του Ρωμανού είναι κόρη του Αθανάσιου Νάσιουτζικ

Η δικαστική περιπέτεια του Αθανάσιου Νάσιουτζικ για το έγκλημα διήρκεσε 9 χρόνια. Οι λόγοι της άγριας δολοφονίας υπήρξε η οικονομική διαφορά.

Δικηγόρος του Νάσιουτζικ ήταν ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και του θύματος ο Νίκος Κωσταντόπουλος.

Τότε η άγρια δολοφονία είχε συνταράξει την ελληνική κοινωνία. Αρχικά ο Νάσιουτζικ κρίθηκε ένοχος για την δολοφονία και μετά αθώος λόγο αμφιβολιών.

Τότε ο Σπύρος Καρατζαφέρης του πήρε 5ωρη συνέντευξη και έγραψε βιβλίο με τον τίτλο «Αθώος ή Ένοχος».
Μετά την έκδοση του βιβλίου ο εισαγγελέας έκανε έφεση η δίκη ξαναέγινε και κρίθηκε οριστικά ένοχος το 1993.

Η κόρη του Παυλίνα Νάσιουτζικ μητέρα του Νίκου Ρωμανού σπούδασε φιλολογία και έγινε συγγραφέας.

Έγραψε βιβλίο για τον πατέρα της και άλλα βιβλία που σημείωσαν επιτυχία.

Το βιβλίο της που δημιούργησε θόρυβο ήταν για τις μαμάδες βορείων προαστίων, την έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό και κορόιδευε τα ήθη μαμάδων του κύκλου της.

Για όσους δεν γνωρίζουν, οι Ναζιουτσικ προέρχονται από τας Σέρρας, ιδιοκτήτες του τοπικού εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής.

Ο παππούς του N. Ρωμανού φοιτώντας στην Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια της κατοχής προσεχώρησε στο ΚΚΕ.
Μετά την ήττα των συμμοριών του ΚΚΕ από τον εθνικό στρατό, ο Αθανάσιος Νάσιουτζικ παρέμεινε μία οκταετία στην Αλβανία του Χότζα.

Το όνομα του έγινε γνωστό όταν δολοφόνησε τον πλούσιο κομ[***]στή έμπορο Αθ.Διαμαντόπουλο στο Κολωνάκι.
Αιτία: Η αντιζηλία για τα μάτια ενός κνίτη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *