Οι τέσσερις άξονες προτεραιότητας της κυβέρνησης

20150128

Πηγή: mega

Τους άξονες της κυβερνητικής πολιτικής περιέγραψε στην εισήγησή του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας προς τους υπουργούς της νέας κυβέρνησης.

nea-kyvernisi2

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στις τέσσερις προτεραιότητες της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, τη στήριξη της οικονομίας ώστε να μπορέσει να επαναλειτουργήσει, τη νέα διαπραγμάτευση με τους εταίρους για αναζήτηση δίκαιης και βιώσιμης λύσης και τη σύγκρουση με το κατεστημένο δεκαετιών σε όλα τα επίπεδα και όλα τα πεδία.

“Είμαστε έτοιμοι για αυτή τη διαπραγμάτευση με ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων και ριζικών αλλαγών καθώς και με ένα τετραετές δημοσιονομικό σχέδιο με στόχο πρωτογενώς ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, δηλαδή με στόχο να μην δημιουργούμε νέα ελλείμματα, αλλά και χωρίς την υποχρέωση εξοντωτικών και ανέφικτων πλεονασμάτων. Είμαστε έτοιμοι με προτάσεις ρεαλιστικές για το ζήτημα του χρέους, με ολοκληρωμένη πολιτική για το θέμα των επενδύσεων, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και μέσα από αυτή η δυνατότητά της να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της. Θα διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες. Δεν σκοπεύουμε να πάμε σε αμοιβαία καταστροφική ρήξη, δεν θα συνεχίσουμε όμως και την καταστροφή”, είπε χαρακτηριστικά για το θέμα της διαπραγμάτευσης ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας είπε πως η κυβέρνηση έχει μπροστά της ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο καθώς πρέπει να αποκαταστήσει στην αξιοπρέπεια και την διαφάνεια των δημοκρατικών θεσμών. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως οι πολίτες έχουν προσδοκία και την απαίτηση η κυβέρνηση να έχει διαφορετικό ύφος και ήθος εξουσίας, πρόσθεσε ότι όλοι θα λογοδοτούν καθημερινά στους πολίτες και τόνισε:

“Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για καθυστερήσεις όπως δεν υπάρχει περιθώριο για λάθη, αστοχίες και παραλείψεις. Μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας δεν μπορεί να περιμένει εύκολο έδαφος μπροστά της. Έχει να αναμετρηθεί με μια ιδιαίτερα σκληρή πραγματικότητα”.

“Δεν ερχόμαστε για να καταλάβουμε δομές και να απολαύσουμε προνόμια εξουσίας”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζοντας με νόημα στους υπουργούς και τα υπόλοιπα στελέχη της κυβέρνησης ότι η εξουσία που τους δόθηκε δεν τους ανήκει.

“Θέλω να έχετε κάθε στιγμή στο μυαλό σας ότι η εξουσία που μας ανατέθηκε από τη λαϊκή ετυμηγορία δεν μας ανήκει. Ανήκει σε αυτούς που μας την ανέθεσαν προκειμένου να τη διαχειριστούμε. Σε αυτούς θα την παραδώσουμε. Είμαστε όλοι και όλες υπό την δική τους κρίση και δοκιμασία. Σας καλώ να επιδείξουμε μηδενική ανοχή σε φαινόμενα αλαζονείας να επιδείξουμε ιδιαίτερη φροντίδα, ώστε να αποφεύγονται σπατάλες, να επιδείξουμε αμείλικτη στάση απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο λαός μας υποφέρει και απαιτεί από εμάς τον οφειλόμενο σεβασμό σε κάθε μας ενέργεια σε κάθε μας πράξη. Απαιτεί από εμάς να ματώσουμε προκειμένου να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά του”, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνει διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δεσμεύτηκε για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς χωρίς όμως την υποχρέωση να υπάρχουν ανέφικτα πλεονάσματα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *