Σκαμνός: Κυλικείο

Προς
Αντιδήμαρχο Λαμιέων κ. Παναγιώτη Ριζάκο [prizakos@lamia-city.gr]
Αντιδήμαρχο Λαμιέων κα Βίβιαν Αργύρη [vargiri@lamia-city.gr]
Πρόεδρο Κοινότητας [Σκαμνού-] Οίτης κ. Βασίλη Σταϊκούρα [Γοργοποτάμου 53, 35100 Λαμία]
Κοινοποίηση:
Δήμαρχο Λαμιέων κ. Νίκο Σταυρογιάννη [info@lamia-city.gr]

Σκαμνός / Αθήνα 20 Αυγούστου 2015

Σκαμνός: Κυλικείο

Αξιότιμοι Αντιδήμαρχοι κα Αργύρη, κ. Ριζάκο!
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε!

Η συνέλευση των συγχωριανών του μικρού οικισμού μας την περασμένη άνοιξη με πρόσκληση των αρχόντων του ΟΤΑ και την αυτοπρόσωπη παρουσία των κκ Ριζάκου και Σταϊκούρα, έχει καταγραφεί ως ιστορικό γεγονός μείζονος σημασίας για τα δεδομένα του Σκαμνού με εξόχως θετικές εντυπώσεις για την πληρότητα, την εμβάθυνση, τη σχολαστικότητα και το προφανές ενδιαφέρον των νέων αρχόντων μας στον μεγάλο καλλικρατικό Δήμο Λαμιέων. Δεν κρύψαμε την εκτίμησή μας γι’ αυτό.

Δεν διαφεύγει της προσοχής μας το γεγονός ότι η πατρίδα μας διέρχεται και βιώνει για έκτη συνεχή χρονιά τις συνέπειες της βαθιάς και πολύπλευρης κρίσης που δεν είναι μόνον οικονομική, αλλά σχετίζεται και με αντιλήψεις και πρακτικές που στοιχειοθετούν σημάδια νοσηρότητας που επί μακρόν όχι μόνον δεν βελτιώθηκαν αλλά συνετέλεσαν στο να καταστεί η χώρα μας ο πλέον αδύνατος κρίκος μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης.

Έχοντας αυτή τη θεμελιώδη διαπίστωση ως γνώμονά μας, στην παραπάνω μνημειώδη συνέλευση, προτείναμε να προωθηθούν κατά προτεραιότητα μέτρα και κινήσεις που δεν συνεπάγονται δαπάνη για τη Δημοτική μας Αρχή, αλλά θα μπορούσαν να συμβάλουν στην απάμβλυνση των συνεπειών της κρίσης στην μικρή μας κοινωνία. Σαν τέτοια κίνηση καταγράψαμε τη λειτουργία ενός μικρού καφενείου, ενός κυλικείου, μίας λέσχης, ας το πούμε, φιλίας και ανθρώπινης επικοινωνίας των συγχωριανών μας, μικρών και μεγάλων. Η εμπλοκή του Δήμου είναι απαραίτητη δεδομένου ότι ο μοναδικός χώρος που προσφέρεται είναι το κτίριο του αδρανούς δημοτικού σχολείου και τα παρατήματά του που από γενναίες πρωτοβουλίες φιλότιμων συγχωριανών μας έχει ανακαινισθεί και εξοπλισθεί.

Τι κρίμα όμως;

Κοντεύει να τελειώσει ο Αύγουστος, πάει πια αυτό το καλοκαίρι και όλος αυτός ο κόσμος που με τόσο ενθουσιασμό καλοδέχτηκε και επικοινώνησε με τους άρχοντες μας ΟΤΑ, διαπιστώνει με απογοήτευση, ότι ακόμη και αυτό το τόσο απλό βήμα δεν υλοποιήθηκε. Στο Σκαμνό, ένα όμορφο χωριό που όμως δεν διαθέτει ούτε ένα καφενεδάκι, μία τέτοια κίνηση από το Δήμο, ακόμη και στο πλαίσιο άσκησης κοινωνικής πολιτικής, θα το θεωρούσε κανείς ως αυτονόητο. Γι αυτό και δυσκολεύομαι να εμφανιστώ μπροστά στους συγχωριανούς μας στην επικείμενη συνέλευση του Συλλόγου μας στις 05.09.2015, αφού δεν έχω κάτι να πω γι’ αυτή την ανακολουθία.

Με βαριά καρδιά κοινοποιώ αυτό το μήνυμα και στον Δήμαρχό μας που διοικεί ένα τεράστιο Δήμο και έχει τόσα πολλά ζητήματα να χειριστεί, αλλά από την άλλη μεριά φρονώ ότι αυτή η διαπίστωση αδικεί το Νίκο Σταυρογιάννη και οφείλω να θέσω υπόψη του αυτό το χαρακτηριστικό δείγμα «αποτελεσματικότητας» του μηχανισμού του.

Με τιμή

Γιώργος Αποστολόπουλος
Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΚΑΜΝΟΥ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *