Και μετά αναρωτιέσαι γιατί δεν πιάνεις internet

Στον πάγο για ένα τουλάχιστον χρόνο τα έργα «Rural Broadband» λόγω των… δασαρχείων – Ιστορίες καθημερινής τρέλας στην Ελλάδα που αναζητά την ανάπτυξη!

Ένα τουλάχιστον χρόνο θα πάνε πίσω τα έργα rural για την υλοποίηση των αγροτικών ευρυζωνικών δικτύων, που θα επιτρέψουν την πρόσβαση χιλιάδων πολιτών, που ζουν σε αγροτικές, ορεινές, νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές της Ελλάδας, (Νομοί Φθιώτιδας, Φωκίδας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Μαγνησίας, Λάρισας, Καρδίτσας ,Τρικάλων, Αιτωλοακαρνανίας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας, Κέρκυρας, Κυκλάδων, Σάμου) σε υπηρεσίες γρήγορου Internet, λόγω της αδυναμίας λήψης των αναγκαίων αδειών εγκατάστασης των κεραιοσυστημάτων.

Συγκεκριμένα μόνο 20 από τις 285 κεραίες έχουν πάρει άδεια από τα αρμόδια δασαρχεία, που είτε λόγω πραγματικής αδυναμίας, είτε όχι δεν δίνουν το απαραίτητο πράσινο φως.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπάρχουν αιτήσεις σε δασαρχεία που έχουν κατατεθεί εδώ και ενάμισι χρόνο και εκκρεμούν. Επίσης σε αρκετές περιπτώσεις η απάντηση είναι «αδυνατούμε να σας απαντήσουμε» με αιτιολογία την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού…

Το ενδιαφέρον είναι ότι το συγκεκριμένο έργο, με προφανή αναπτυξιακή σημασία, πλέον έχει περάσει στο νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 ως έργο – γέφυρα με χρηματοδότηση ύψους 53 εκατ. ευρώ.

Δε ρωτήθηκε όμως η αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία.

Πηγή: Lamia Report

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *