Πρακτικό Γενικής Συνέλευσης 10 Νοεμβρίου 2018

Στις 10 Νοεμβρίου 2018, έλαβε χώρα η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Σκαμνού, με επίσημο προσκεκλημένο τον κ. Βασίλη Σταϊκούρα, κοινοτάρχη της κοινότητας μας.

Ο Προέδρος του Συλλόγου κ. Μιχάλης Αστρακάς, χαιρέτησε τα μέλη, ευχαρίστησε τον κ. Β. Σταϊκούρα για τη συμμέτοχή του και του ζήτησε να μας ενημερώσει για τις εκκρεμότητες που αφορούν στο Σκαμνό.Ακολουθεί συνοπτική ενημέρωση από την ομιλία του κ. Σταϊκούρα.

Ο προϋπολογισμός για τα έργα στο Σκαμνό περιλαμβάνει περί τα 80.000 ευρώ, τα οποία είναι εγκεκριμένα, και θα αναλωθούν ως κατωτέρω:

1) Συλλογή όμβριων υδάτων, έχουν γίνει οι μελέτες, έχει ανατεθεί σε εργολάβο, με την δέσμευση της ΔΕΥΑΛ (άμεσα). Ενημερώθηκε ο κ. Σταϊκούρας για τις συνεχείς βλάβες στην υπερχείλιση, π.χ. το λάστιχο έχει φύγει από τη θέση του και τα νερά τρέχουν διαβρώνοντας το έδαφος (θα ενημερωθεί η ΔΕΥΑΛ).

2) Οδοποιία με ασφαλτόστρωση ή τσιμεντόστρωση στο κάτω μέρος του χωριού, (θα εξασφαλιστούν οι πόροι περί τον Μάιο του 2019).

3) Επισκευές στο Πολιτιστικό Κέντρο π.χ. η στέγη (άμεσα).

4) Το τοιχίο στην Τρανή Βρύση και η επικινδυνότητα του επισημάνθηκαν από τα μέλη για άλλη μια φορά, θα ενταχθεί στο πρόγραμμα των επισκευών του χωριού (άμεσα).

5) Οι αυθαίρετες κατασκευές στο Πολιτιστικό Κέντρο π.χ. κουζίνα, κιόσκι κ.λπ., έχουν νομιμοποιηθεί.

6) Στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, θα δημοπρατηθεί ο χώρος της κουζίνας για τη λειτουργία καφενείου στο Σκαμνό. Σε εκκρεμότητα η έκδοση του ανάλογου ενεργειακού πιστοποιητικού για τη νόμιμη λειτουργία χώρου εστίασης (θα ολοκληρωθεί σύντομα).

7) Το πρόβλημα με την ανεπαρκή κάλυψη Internet του χωριού δεν έχει λυθεί. Το μέλος μας κ. Τ. Νιάφας έχει αναλάβει να συγκεντρώσει υπογραφές από τους συγχωριανούς, τις οποίες θα υποβάλει προς την Cosmote, ζητώντας άμεση τακτοποίηση του προβλήματος, το οποίο συνίσταται στην ανεπαρκή ταχύτητα και μερική κάλυψη του χωριού.

8) Ο κ. Β. Σταϊκούρας μας ενημέρωσε ότι σύντομα θα κλιθούμε να τακτοποιήσουμε τα ακίνητα μας στο Κτηματολόγιο. Σημαντικές λεπτομέρειες ακούσαμε και από τον κ. Τ. Νιάφα.

9) Η ροή της καθημερινότητας του χωριού (καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός) εξελίσσονται ικανοποιητικά.

Σ’αυτό το σημείο ο κ. Β. Σταϊκούρας απεχώρησε αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Μ. Αστρακά για την πρόσκληση.

synel.18.2
Τέλος η Γενική Συνέλευση ασχολήθηκε με τον απολογισμό της προηγούμενης περιόδου, τα θέματα της οποίας ήταν ανάλογα με τα αναφερθέντα και στην τωρινή συνέλευση.

Στις 18 Φεβρουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, στην οποία τα μέλη μας αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά, και διασκέδασαν μέχρι αργά το βράδυ. Με την ευκαιρία αυτή ο Σύλλογος προσέφερε δώρα στα παιδιά (φούτερ) και στους μεγάλους (τσάντα για τα ψώνια), πάντα με την αμέριστη υποστήριξη της Βίκυς και Θανάση Κιτσάκη, τους οποίους και ευχαριστούμε.

Τον Αύγουστο 2018, με πρωτοβουλία του κ. Γ. Ασπρουλάκη έγινε κοπή χόρτων και καθαριότητα στον κόμβο Αγ. Αθανασίου. Επίσης κόπηκαν 4 μεγάλα ξερά δένδρα και απομακρύνθηκαν από το χώρο.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο, έγινε από την Χ. Γκίκα καθαριότητα και τακτοποίηση της βιβλιοθήκης, από τον κ. Γ. Ασπρουλάκη έγινε αλλαγή στις λάμπες (λειτουργούσε μόνο μία), προστέθηκε πρίζα στην κουζίνα, και τοποθετήθηκε σιφόνι στην τουαλέτα το οποίο δεν υπήρχε στη θέση του.

Επίσης, στον κόμβο Αγ. Αθανασίου, έγινε τρίψιμο και βάψιμο της μεγάλης πινακίδας, από τους κ.κ. Γέμελο και Ασπρουλάκη καθώς και της Αιμιλίας Ασπρουλάκη, η οποία έβαψε τα γράμματα.

Από τις καλοκαιρινές δραστηριότητες τον Αύγουστο 2018, δεν έλειψε και η βραδιά της νεολαίας, για την οποία φέτος επισκεφθήκαμε τα Καμένα Βούρλα, όπου τα παιδιά με δική τους πρωτοβουλία, επέλεξαν το εστιατόριο Camino για το δείπνο τους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου το Πολιτιστικό Κέντρο παρέμεινε ανοιχτό, για τις ανάγκες των ευρισκόμενων στο χωριό κατ ‘αυτή την περίοδο.

Η καντίνα, που ήταν και πάλι στο Σκαμνό, μας επέτρεψε να περνάμε ευχάριστα τις βραδιές μας στην πλατεία με τους συγχωριανούς και τους φίλους μας.

Ακολούθησε ο Οικονομικός Απολογισμός από την κα. Χ. Γκίκα, ο οποίος εγκρίθηκε ομόφωνα.

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, η πρωτοχρονιάτικη πίτα θα προγραμματιστεί το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας, με αποκριάτικο πάρτυ. Λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν.

Η ημέρα έκλεισε με συνεστίαση στην ταβέρνα Μιράντα στα Καστέλλια, η οποία χωρίς αμφιβολία είναι από τις καλύτερες επιλογές στην περιοχή, παρουσιάζοντας τη γαστρονομία σε εξαιρετικά καλό επίπεδο, προτείνοντας πιάτα παραδοσιακά με δημιουργικό αέρα. Μπράβο στους ιδιοκτήτες και στο “σεξαπήλ” της Μιράντας που λειτουργεί καταλυτικά στην ικανοποίηση των πελατών της.

synel.18.3

 

synel.18.4

 

synel.18.5

 

synel.18.6

 

synel.18.7

 

synel.18.8

 

synel.18.9

 synel.18.10

Την “ακραιφνή” κρεατοφαγία ακολούθησε η περίφημη σοκολατόπιτα, που προσφέρθηκε στην Ερασμία και τον Μεταξά Μακέδο, με την ευκαιρία του εορτασμού της 48ης επετείου του γάμου τους. Ευχόμαστε να εορτάζετε την επέτειό σας για πολλά πολλά χρόνια.. και γιατί όχι, να την εορτάζουμε παρέα !!!

Χρυσούλα Γκίκα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *