Ξεκινά το Κτηματολόγιο για Φθιώτιδα

Την ερχόμενη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 ξεκινά η συλλογή δηλώσεων – στο πλαίσιο των νέων προγραμμάτων κτηματογράφησης- σε επτά περιφερειακές ενότητες: Λασίθι, Πιερία, Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Κορινθία, Αργολίδα και Αρκαδία.

Αυτό έγινε την Πέμπτη γνωστό από το Κτηματολόγιο. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων στις προαναφερόμενες περιοχές, θα πρέπει να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους έως τις 18 Μαρτίου 2019 ( αν πρόκειται για κατοίκους εσωτερικού) και έως τις 18 Ιουνίου 2019 ( εάν πρόκειται για κατοίκους εξωτερικού αλλά και για το ελληνικό δημόσιο).

Επιπλέον, στις 17 Δεκεμβρίου αρχίζει και η ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων στους Δήμους Πέλλας και Σκύδρας στην Κεντρική Μακεδονία. Αυτό σημαίνει, ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν την καταγραφή των ιδιοκτησιών τους και να διορθώσουν τυχόν σφάλματα.

Την ίδια μέρα, ξεκινά και η λειτουργία του Κτηματολογικού Γραφείου Αχαρνών, για τους πρώην Δήμους Άνω Λιοσίων, Αχαρνών, Ζεφυρίου, Θρακομακεδόνων, Καματερού και Φυλής καθώς και της πρώην κοινότητας Κρυονερίου.

Σημειώνεται πως η υποβολή των δηλώσεων είναι υποχρεωτική. Όσα ακίνητα δεν δηλωθούν – κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης- θα καταγραφούν στις αρχικές εγγραφές ως « άγνωστου ιδιοκτήτη». Οι ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων θα μπορούν να προσφύγουν δικαστικώς, αλλά μόνο για να διεκδικήσουν χρηματική αποζημίωση για το ακίνητο.

Ξεκινά η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας σε επτά ακόμα περιφερειακές ενότητες:
Λασίθι, Πιερία, Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Κορινθία, Αργολίδα και Αρκαδία
Οι περιοχές (προκαποδιστριακοί ΟΤΑ) στις οποίες πραγματοποιείται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας και τα αρμόδια γραφεία εμφανίζονται αναλυτικά παρακάτω:

1. Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας
Στους Καλλικρατικούς Δήμους:
A) ΔΟΜΟΚΟΥ
Β) ΕΛΑΤΕΙΑΣ-ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ
Γ) ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
Δ) ΣΤΥΛΙΔΑΣ

Ε) Από το Δήμο ΛΑΜΙΕΩΝ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:
ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (ΛΙΜΟΓΑΡΔΙΟΥ)*, ΑΜΟΥΡΙΟΥ, ΑΝΘΗΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΟΧΩΡΙΟΥ, ΒΑΡΔΑΤΩΝ, ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ, ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ (ΑΛΕΠΟΣΠΙΤΩΝ)*, ΔΑΜΑΣΤΑΣ, ΔΑΦΝΗΣ, ΔΕΛΦΙΝΟΥ, ΔΙΒΡΗΣ, ΔΥΟ ΒΟΥΝΩΝ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙΟΥ, ΖΗΛΕΥΤΟΥ, ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ, ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ, ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ, ΚΑΣΤΑΝΕΑΣ, ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΚΟΜΠΟΤΑΔΩΝ, ΚΟΥΜΑΡΙΤΣΙΟΥ, ΚΩΣΤΑΛΕΞΗ, ΛΑΔΙΚΟΥΣ, ΛΕΙΑΝΟΚΛΑΔΙΟΥ, ΛΟΥΤΡΩΝ ΥΠΑΤΗΣ, ΛΥΓΑΡΙΑΣ, ΛΥΧΝΟΥ, ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΥΣΗΣ, ΜΕΞΙΑΤΩΝ, ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ (ΥΠΑΤΗΣ)*, ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΑΣ, ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ, ΝΕΟΥ ΚΡΙΚΕΛΛΟΥ, ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ (ΥΠΑΤΗΣ)*, ΟΙΤΗΣ, ΠΑΥΛΙΑΝΗΣ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΠΥΡΓΟΥ, ΡΟΔΙΤΣΗΣ, ΡΟΔΩΝΙΑΣ, ΣΤΑΥΡΟΥ, ΣΤΙΡΦΑΚΑΣ, ΣΥΚΑ ΥΠΑΤΗΣ, ΥΠΑΤΗΣ και ΦΡΑΝΤΖΗ
ΣΤ) Από το Δήμο ΛΟΚΡΩΝ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:
ΓΟΥΛΕΜΙΟΥ, ΕΞΑΡΧΟΥ, ΚΑΛΑΠΟΔΙΟΥ, ΚΥΡΤΩΝΗΣ, ΛΑΡΥΜΝΗΣ, ΜΕΓΑΠΛΑΤΑΝΟΥ
Ζ) Από το Δήμο ΜΩΛΟΥ-ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:
ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ, ΑΓΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ΑΝΑΒΡΑΣ, ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ, ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΟΥ, ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ, ΚΟΜΝΙΝΗΣ, ΜΕΝΔΕΝΙΤΣΗΣ, ΜΩΛΟΥ, ΡΕΓΚΙΝΙΟΥ και ΣΚΑΡΦΕΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:
Λαμία: 3ο χλμ. Νέας Εθνικής Οδού Λαμίας Αθηνών, Τ.Κ. 35100
Τηλέφωνο: 22310 21010

Ωράριο λειτουργίας:
Δεύτερα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8:30 με 16:30
και Τετάρτη 8:30 με 20:30

Αναλυτικά για όλες τις περιοχές στην ιστοσελίδα: www.ktimatologio.gr

Απόσπασμα από την ιστοσελίδα ktimatologio.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *