FtS102 – Ειδήσεις, σχόλια, απόψεις

επιμέλεια: Σταματία Ευστράτογλου

Νέος περιφερειάρχης

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος Αθ. Σκορδάς μετακόμισε στην Αθήνα καταλαμβάνοντας τη θέση του Γενικού Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών θεμάτων στο Υπουργείο Οικονομικών. Νέος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος ορίσθηκε ο κ. Παντελής Σκλιάς προερχόμενος από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Νέας Γενιάς στο Υπουργείο Παιδείας.

Διαρρήξεις

Μετά από αρκετά χρόνια, διαρρήκτες χτύπησαν στο χωριό. Παραβίασαν το σπίτι της Αθανασίας Σαντοριναίου, του Γιώργου Β. Βασιλόπουλου και του Δημ. Ευστράτογλου.

Οι ζημίες που προκάλεσαν και στα τρία σπίτια είναι σημαντικές. Έγιναν μηνύσεις «κατ’ αγνώστων» κι ελπίζουμε η αστυνομία να οδηγηθεί στον εντοπισμό και σύλληψη του ή των δραστών.

Μιχάλης Γρούσπας

Αναφερόμενοι στο προηγούμενο φύλλο της ΦτΣ (Νο 101 Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2008, σελ.3) στις διώξεις του Δημάρχου Γοργοποτάμου Π. Σπαθούλα και λοιπών παραγόντων του Δήμου, κατά στελεχών του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαμνού, παραθέσαμε και τα ονόματα των μαρτύρων κατηγορίας, μεταξύ των οποίων και αυτό του Μιχάλη Γρούσπα από την Οίτη. Για την καλή τάξη οφείλουμε να σημειώσουμε ότι ο ΜΓ δεν παρέστη ως μάρτυρας κατηγορίας (την 20.01.2009), από δε πρόσφατες και αξιόπιστες πληροφορίες μας προκύπτει ότι διαχωρίζει τη θέση του από την τακτική των μηνυτών μας.

Κηδείες

Έφυγε από κοντά μας νεότατη, μόλις στα 52 της, η Νότα Τζιβάρα χτυπημένη από την επάρατη νόσο. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά της, το σύζυγο και τα παιδιά της, καθώς και στους γονείς της, προσευχόμενοι στην Παναγιά να ελαφρύνει τον πόνο τους.

Επίσης έφυγε από κοντά μας, ο αδελφός του ιεροψάλτη Κώστα, ο Γιώργος Τζιβάρας του Ευσταθίου και της Αικατερίνης και η κηδεία του έγινε στο Σκαμνό,

Σύλλογος Φθιωτών «Λαϊκή παλιγγενεσία»

Στο περιοδικό «Νέα Εποχή» που εκδίδει ο παραπάνω Σύλλογος διαβάζουμε για τους προγόνους μας που πέθαναν το διάστημα μεταξύ 456 και 332 π.Χ. και εντυπωσιαζόμαστε:

1. ο Αισχύλος, ετών 69 στην εξορία
2. Ο Ευρυπίδης ετών 77 στην εξορία
3. Ο Πυθαγόρας ετών 70 στην εξορία από πείνα
4. Ο Ηρόδοτος ετών 79 στην εξορία
5. Ο Αναξαγόρας ετών 72 στην εξορία
6. Ο Αριστοφάνης ετών 63 στην εξορία από την πείνα
7. Ο Πλάτων ετών 80 στην εξορία
8. Ο Ισοκράτης ετών 99 στην εξορία
9. Ο Σωκράτης ετών 71 ήπιε το κώνειο
10. Ο Σοφοκλής στην εξορία από την πείνα
11. Ο Αριστείδης στην εξορία από την πείνα
12. Ο Θεμιστοκλής στην εξορία
13. Ο Περικλής παραιτήθη λόγω κατηγορίας
14. Ο Φειδίας στη φυλακή
15. Ο Ικτίνος στην εξορία
16. Ο Θουκυδίδης στην εξορία
17. Ο Αλκιβιάδης στην εξορία
18. Ο Δημοσθένης πήρε δηλητήριο

Αίτια θανάτου:
Ο φθόνος και η αχαριστία των Ελλήνων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *