Για την εκδήλωση του Π.Σ. Σκαμνού στην Αμφίκλεια

FtS102

Δ. Καλπύρης, Σύμβουλος Δήμου Αμφικλείας

Σαν ευχάριστο, λυτρωτικό αλλά και ζωογόνο πρωτοβρόχι έπεσε πάνω στην αποξηραμένη από κάθε είδους σκάνδαλα και οικονομικές κρίσεις καθημερινότητά μας, η εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκαμνού Φθιώτιδας στο Πολιτιστικό και Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αμφίκλειας, το απόγευμα της 15.11.2008.

 

Η εκδήλωση έγινε για να παρουσιαστεί το πολυσέλιδο (832 σελίδες) βιβλίο με τίτλο: *Η ιστορία της Εθνικής Αντίστασης στη γούρνα μας, 1941 – 1944* Παρνασσός – Καλλίδρομο – Οίτη- Γκιόνα.

[Νίκος Τσίτσας, Βασικός ομιλητής / Αιδεσιμολογιότατος Πατήρ Διομήδης -πρωτοπρεσβύτερος Αμφικλείας- με εγκόμια για το έργο και το Σύλλογο]

NikosTsitsas PatirDimodis

 

 

Το βιβλίο είναι προϊόν μακροχρόνιας προσπάθειας μιας άτυπης ομάδας στελεχών και φίλων του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαμνού, η οποία μελέτησε και εργάστηκε για την ολοκλήρωση του έργου αυτού που φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα καλό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς για τον αγώνα της Εθνικής μας Αντίστασης στην περιοχή που οριοθετείται από τον Παρνασσό, το Καλλίδρομο, την Οίτη και την Γκιόνα.

Έγκυροι ομιλητές, αγωνιστές με τις μαρτυρίες τους και απόγονοι αγωνιστών έδωσαν το στίγμα και ανέδειξαν το μεγαλείο της εποχής κατά την οποία η περιοχή μας έδωσε βροντερό παρόν.

Την παρουσίαση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Νομαρχιακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, οργανώσεων, πλήθος κόσμου από όλη τη «γούρνα» και για μία ακόμα φορά φάνηκε τι μπορεί να προσφέρει ένας Σύλλογος που θέλει να λέγεται επί της ουσίας Πολιτιστικός.

Σαν μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμφίκλειας που στήριξε αυτή την εκδήλωση, αισθάνομαι χαρά και ικανοποίηση διότι τέτοιες εκδηλώσεις πέρα από την αναμφισβήτητη συμβολή τους στην ιστορία του τόπου, φέρνουν και πάλι τους ανθρώπους της «γούρνας» πιο κοντά, πράγμα πολύ σημαντικό στις μέρες μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *