Γιάννης Μακρής

Γιάννης Μακρής
Λαμία, 27 Ιανουαρίου 2009
Κύπρου 89
351 00 Λαμία

Προς τον
κ. Γεώργιον Αποστολόπουλο
εκδότη-διευθυντή της εφημερίδας
«Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΣΚΑΜΝΙΩΤΩΝ»
Φωκ. Νέγρη & Σκοπέλου 1
113 61 Κυψέλη-Αθήνα

Αγαπητέ κ. Αποστολόπουλε,

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και σάς προσωπικά και το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου «ο Σκαμνός» για την τιμή που μου κάνατε να με προσκαλέσετε στην πολύ αξιόλογη εκδήλωση της παρουσίασης του νέου σημαντικού εκδοτικού επιτεύγματος του συλλόγου σας

«Η ιστορία της Εθνικής Αντίστασης στη γούρνα μας 1941-1944»

και για την αποστολή του ογκώδους αυτού βιβλίου. Και δεν είναι βέβαια μόνο το μέγεθος του βιβλίου που εντυπωσιάζει, είναι και το περιεχόμενό του και η εν γένει επιμελημένη του έκδοση.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτού του τόσον αξιόλογου έργου και εύχομαι να συνεχίσετε τις εκδόσεις και τις άλλες αξιοθαύμαστες δραστηριότητές σας. Δε σας κρύβω ότι προσωπικά ο ίδιος, αλλά και άλλοι συνομιλητές μου με παρόμοια πολιτιστικά και πνευματικά ενδιαφέροντα, σάς θαυμάζουμε και σάς θεωρούμε σύλλογο-πρότυπο. Γράφετε «ιστορία» και με την κυριολεκτική και τη μεταφορική σημασία της λέξης!
Το πόσο αξιόλογο είναι το παραπάνω βιβλίο, μόνο όποιος το διαβάσει μπορεί να το εκτιμήσει. Κι ο υποφαινόμενος το διάβασα σε ελάχιστο -σε σχέση με τον όγκο του- χρόνο. Προσφέρατε μεγάλη υπηρεσία στον τόπο μας και σε κάθε φιλίστορα. Συγκεντρώσατε στοιχεία που θα ήταν δύσκολο να συγκεντρωθούν από ένα ή και περισσότερα άτομα, αν η συντακτική ομάδα δεν εμπνεόταν και δεν εμψυχωνόταν από τη «μεγάλη ιδέα» που συλλάβατε και την εσωτερική παρόρμηση που σας ωθούσε να προσφέρετε μια σπουδαία υπηρεσία στην ευρύτερη περιοχή.
Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και για την αποστολή της θαυμάσιας από κάθε άποψη εφημερίδας σας. Τα άρθρα της, τοπικού και ευρύτερου ενδιαφέροντος, είναι πάντοτε πολύ αξιόλογα. Με κάνατε να αισθάνομαι «ολίγον Σκαμνιώτης».
Όταν ταξιδεύω με το τρένο, απολαμβάνω το υπέροχο τοπίο προς τα ανατολικά της διαδρομής μεταξύ σταθμού Ελευθεροχωρίου και γέφυρας Μπράλου ή Παπαδιάς, όπως λέει και ο φίλος μας Νίκος Τσίτσας στο βιβλίο του, και αναζητώ με τη ματιά μου το Σκαμνό. Να, ο «μικρο-μέγας Σκαμνός», λέω μέσα μου!
Με εκτίμηση
Γιάννης Μακρής

ΥΓ. Στην πρόσκληση για την παρουσίαση του βιβλίου σας δεν μπόρεσα να ανταποκριθώ για σοβαρό προσωπικό λόγο, αν και πολύ θα ήθελα να παρευρίσκομαι σε μια τόσο αξιόλογη εκδήλωση και για ένα πρόσθετο λόγο. Να γνωρίσω από κοντά, ανθρώπους που τους θαυμάζω από μακριά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *