Νότα Μαγνήσαλη – Τζιβάρα

FtS102

Πολύ νέα, κάπου στα 50 της, μας άφησε η Νότα στις 26.01.2009 χάνοντας τη μάχη με την δυσμενή αρρώστια. Η κηδεία της έγινε στο Σκαμνό την Τρίτη 27.01.2009 παρουσία μεγάλου αριθμού φίλων, συνεργατών της από τον επαγγελματικό της περίγυρο, όπου ήταν πολύ αγαπητή, και συγγενών.

Είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις να επαναλαμβάνονται εγκώμια ακόμη και αστήρικτες υπερβολές αποδίδοντας προσόντα και χάρες που δεν υπήρξαν, για κάθε συνάνθρωπό μας που εκδημεί. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι η Νότα δεν ήταν μία τυχαία Σκαμνιώτισσα. Και φυσικά δεν είμαι ο μόνος που της το αναγνωρίζει. Αυτή την υπέροχη κοπέλα, με την καλή οικογένειά της, έτυχε να την γνωρίζω από τα παιδικά χρόνια στο χωριό, αλλά και στον μετέπειτα επαγγελματικό της βίο στην Αθήνα. Ήταν ένα άξιο στέλεχος στην πολυεθνική εταιρεία Avis rent a car με την οποία συνέβη κι εγώ να έχω επαγγελματική σχέση και συνεργασία.

Για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ είναι φανερό ότι η Νότα κληρονόμησε τον αξεπέραστο ψυχισμό της Μαρίας της μάνας της. Ανεξίκακη, ευπρεπής, ευαίσθητη, ευπροσήγορη, ανοιχτόκαρδη, δίκαιη με σπάνιο ήθος και ευθυκρισία. Τους φίλους και τους δίκαιους τους αναγνωρίζεις στις δύσκολες περιστάσεις. Εκεί η Νότα απέδειξε την ποιότητα της προσωπικότητάς της. Στον μικρόκοσμο του Σκαμνού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος ήρθε κομίζοντας καινούργια πράγματα που άλλους ενθουσίασαν, μερικούς τους άφησαν αδιάφορους και κάποιους άλλους τους ενόχλησαν. Μέσα σε αυτό το σκηνικό η Νότα, -αυτό οφείλουμε να της το πιστώσουμε- στάθηκε με γενναιότητα, αξιοπρέπεια και ήθος. Με σεβασμό και αγάπη για τον Σύλλογο και τους ανθρώπους της ανιδιοτελούς κοινωνικής προσφοράς που άλλαξαν την εικόνα του Σκαμνού και έδειξαν μερικούς διαφορετικούς δρόμους και στάσεις ζωής.

Τη Νότα για την οποία μιλώ, τη χρειάζεται ο Σκαμνός, η κοινωνία μας και είναι κρίμα να χάνονται και μάλιστα σε μικρή ηλικία τέτοιοι πολύτιμοι συνάνθρωποί μας.

Στο σύζυγο και τα δύο υπέροχα παιδιά της εκφράζουμε από βάθους καρδιάς τα συλλυπητήρια μας μαζί με την παρότρυνση να κρατήσουν γερά μέσα στην ψυχή τους όσο μπορούν περισσότερο από το μεγαλείο της προσωπικότητας της Νότας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *