Βραδιά Εθνικής Αντίστασης

FtS101

Γεωργίου Πούλιου

Μία πρόσκληση που μου έστειλε ο εκλεκτός φίλος μου, μέλος του «πολιτιστικού Συλλόγου Σκαμνού Φθιώτιδος» κ Γεώργιος Αποστολόπουλος, έγινε αφορμή, με τη γυναίκα μου Ελένη, να βρεθώ στις 15.11.2008, στην Αμφίκλεια (Δαδί), στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, όπου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Ιστορία της Εθνικής Αντίστασης στη γούρνα μας 1941-44: Παρνασσός – Καλλίδρομο – Οίτη – Γκιόνα».

 

Είναι ένα ογκώδες βιβλίο. Είναι ένα έργο μακροχρόνιας προσπάθειας, από τα φιλότιμα μέλη και φίλους του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαμνού.

[Στο πάνελ: από αριστερά ο βασικός εισηγητής Νίκος Τσίτσας, ο πρόεδρος του Σκαμνιώτικου Συλλόγου Δημήτρης Ευστράτογλου, ο Δήμαρχος Αμφικλείας Καθηγητής Νάκος Τσιτσιπής, ο συντονιστής της εκδήλωσης Σκαμνιώτης Αντώνης Μαζωνάκης και στο βήμα ο Καθηγητής Βαρβάκης]

Amfikleia-Congress ProfVarvakis

 

Διαβάζεις τις σελίδες του και νοιώθεις Εθνική υπερηφάνεια, τέρψη και ευχαρίστηση, τόσο από την εξωτερική του εμφάνιση, όσο και από το εσωτερικό του κάλλος.

[ο φίλος του Σκαμνού και βασικός αρθρογράφος μας Δικηγόρος Γιώργος Πούλιος]

GPoulios

Ήταν μία υψηλού πνευματικού επιπέδου βραδιά και μεγίστη τιμή δι εμέ να κληθώ και να κάνω ένα χαιρετισμό. Έγινα κοινωνός ενός επιπόνου, πολυμόχθου και χρονοβόρου έργου.

Η προσφορά του βιβλίου αυτού όχι μόνο στους σημερινούς Έλληνες, αλλά και στους μελλοντικούς είναι πολύ μεγάλη, ιδιαίτερα στον ιστορικό του μέλλοντος. Γίνεται εμπεριστατωμένη αναφορά, στον Αγώνα της Εθνικής Αντιστάσεως της περιόδου 1941-44, στην περιοχή που περικλείεται μεταξύ των βουνών Παρνασσού – Καλλιδρόμου – Οίτης και Γκιόνας ή όπως οι Ρουμελιώτες τη θέλουν, «στη γούρνα μας».

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Συμβούλιο του Σκαμνού και τους φίλους του για το ωραίο αυτό βιβλίο που είναι γεμάτο ηρωικών γεγονότων.

Ιδιαίτερα, ας μου επιτραπεί, γιατί δεν γνωρίζω άλλα ονόματα, να συγχαρώ τους πρωτεργάτες αυτού του πρωτότυπου και περισπούδαστου έργου κκ Γεώργιο Αποστολόπουλο και Δημήτριο Ευστράτογλου, Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαμνού, ο οποίος εκτός των άλλων μας προσέφερε ένα πλούσιο δείπνο σε εστιατόριο της πλατείας Αμφικλείας.

Καλλιθέα, 18.11.2008

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *