Ευχές για το 2013

20130101 ΓΑ

Σε όλα τα μέλη του Πολιτιστικού μας Συλλόγου, τους φίλους και υποστηρικτές μας, καθώς και σε όλους τους συγχωριανούς, όπου Γης, στέλνουμε εγκάρδιες ευχές για υγεία και ευτυχία στον νέο χρόνο που μόλις ανέτειλε.

Η χώρα μας και κάθε γωνιά της βιώνει τις συνέπειες της πολύπλευρης κρίσης που έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που συνθέτουν μία κατάσταση τραγική καθώς σφραγίζεται πρωτίστως από μία εκτεταμένη κοινωνική κρίση που δεν άφησε τίποτα όρθιο ακόμη και σε θεσμούς που παραδοσιακά μπορούσε κανείς να στηρίξει κάποιες ελπίδες.

Η ελπίδα μας είναι μέσα από την κρίση να αναδειχθούν δυνάμεις που θα φέρουν την εξυγίανση και θα βοηθήσουν να γυρίσουμε σελίδα αφήνοντας πίσω την πρωτοφανή κατάπτωση αξιών και αρχών που οδήγησαν στην μεγάλη παρακμή και τη δυστυχία μεγάλων μαζών της κοινωνίας μας.

Ειδικότερα την ελπίδα μας τη βλέπουμε και στη στηρίζουμε μέσα από τους θεσμούς της ΕΕ που όντως δυσκολεύεται στα βήματά της και πολλές φορές μας πικραίνει με τη ραθυμία της και μας απογοητεύει. Ωστόσο υπάρχουν ελπίδες μέσα σ’ αυτό το χώρο να μπορέσει η πατρίδα μας να θεραπεύσει τις βαριές πληγές της. Η αισιόδοξη οπτική στηρίζεται στο παραπέρα βάθεμα της ΕΕ. Ήταν μεγάλο το πρόβλημα από την έλλειψη δημοσιονομικής ενοποίησης που πολλοί παράγοντες δεν το ήθελαν,-ανάμεσα αυτούς και η πλειονότητα των πολύ-διεφθαρμένων πολιτικών μας που δεν θα μπορούν εύκολα να διασπαθίζουν τους πόρους του δημοσίου- αλλά τώρα αυτό φαίνεται σαν η μοναδική λύση αν όντως θέλουμε την ΕΕ. Ένα συγκεκριμένο βήμα που δικαιολογεί, έστω ψήγματα αισιοδοξίας, είναι η πρόσφατη απόφαση για τραπεζική ενοποίηση. Ένα βήμα με πολλές δυσκολίες, αλλά πολύ σημαντικό. Δεν χρειάζεται να θυμίσουμε το πάρτι που γίνεται στη χώρα μας σε βάρος των τραπεζών που ελέγχονται από το δημόσιο ή τις κλίκες παρέας συμφερόντων από τις λοιπές ιδιωτικές τράπεζες. Ελπίζουμε και προσβλέπουμε σε παραπέρα βήματα ενιαιοποίησης στα δημοσιονομικά.

Οι μεταρρυθμίσεις στο καθημαγμένο κράτος μας με αποκλειστική ευθύνη των πολιτικών ηγητόρων της παρακμής, δεν έγιναν ενώ θα όφειλαν να προταχτούν, αντί να σφαγιασθεί η ιδιωτική οικονομία και μεγάλα στρώματα αθώων πολιτών, που δεν θέλησαν ή δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στο βρώμικο σύστημα της διαπλοκής με τους αδιάντροπους κομματάρχες. Τώρα οι ξένοι μας έχουν πάρει μυρωδιά και οι διάφοροι επίτροποι αποτελούν την μόνη μας ελπίδα για εξυγίανση.
Είναι συγκλονιστικό ότι και αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχουν λωποδύτες που βουτάνε το δάχτυλό τους στο βάζο με το μέλι τους πάμπτωχου κρατικού κορβανά. Κάθε μέρα βομβαρδιζόμαστε με εκπληκτικά νέα.

Στηριζόμαστε στην αξιοποίηση της κρατικής αδρανούς περιουσίας που σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσε χώρο καταλήστευσης από επιτήδειους. Τώρα την ευθύνη την έχει το νεοσύστατο ταμείο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.. Οι άνθρωποι που βρίσκονται στο τιμόνι αυτού του οργανισμού –ΤΕΑΙΠΕΔ- έχουν μεγάλη ευθύνη. Είναι συνταρακτικό να μαθαίνει κανείς, ότι εκεί μέσα εισχώρησε και ο συγγενής του υπόδικου τσάρου της οικονομίας μας, με την διαγραφή του από τη λίστα Λαγκάρντ και άλλα κατορθώματα στα εξοπλιστικά. Ανάγκη για άμεση απομάκρυνση αλητήριων ανθρώπων από το βάζο με το μέλι, αλλιώς ο λαός με την σωρευμένη οργή του δεν θ’ αργήσει να τους περιποιηθεί όλους μαζί, φυσικά κι αυτούς που τους καλύπτουν ή κάνουν ότι δεν βλέπουν, ούτε δεν ακούν, αλλά ούτε και η όσφρησή τους λειτουργεί, ώστε να αντιλαμβάνονται τη βρωμιά..
Νέα ιδέες, νέες αρχές ευχόμαστε να καταυγάσουν στη χώρα μας γιατί έχει τις προϋποθέσεις να αναστηθεί. Νέοι τομείς επιχειρηματικής δράσης όπως:
Ο τουρισμός μας με νέες ιδέες και χωρίς τους απατεώνες και κλέφτες που από μεγαλόσχημοι ειδικοί σύμβουλοι για να πατάξουν τη διαφθορά, συλλαμβάνονται να κλέβουν. Ο λόγος για το δεξί χέρι του πρώην ΓΓ ΕΟΤ, κορυφαίου στελέχους της ΝΔ και αρμόδιου για τον πολιτικό σχεδιασμό του κόμματος και άλλα ηχηρά παρόμοια – τρομάρα του. Το ιαματικό και ιατρικό τουρισμό πάνω σε νέες βάσεις, την παραθεριστική κατοικία που θα απορροφήσει μέρος των κατασκευαστικών επιχειρήσεων που επλήγησαν, εννοείται πάνω σε σωστές χωροταξικές βάσεις.
Την ήπια παραγωγή ενέργειας , την αιολική, τα φωτοβολταϊκά κοκ. Την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, πάνω σε σωστές βάσεις, υπέρ του λαού, όπως συμβαίνει στη Νορβηγία και όχι στη Νιγηρία.
Την ξεχασμένη πρωτογενή αγροτο-κτηνοτροφική παραγωγή και την εν συνεχεία συσκευασία και διοχέτευση στις διεθνείς αγορές. Μαζί και η ιχθυοκαλλιέργεια. Εναλλακτικές και βελτιστοποιημένες καλλιέργειες και ποικιλίες που έχουν ζήτηση στη διεθνή αγορά. Να στείλουμε στον αγύριστο, αφού επιστρέψουν τα κλεμμένα, τους λωποδύτες που πήραν τις επιδοτήσεις χωρίς να το αξίζουν.
Με αυτές τις σκέψεις, ευχόμαστε και πάλι μέσα στη χρονιά που μόλις ανέτειλε να δούμε καλύτερες μέρες στη δύσμοιρη πατρίδα μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *