Έλληνες μετανάστες

20130101 ΓΑ

Με πρωτόγνωρους ρυθμούς αυξάνεται ο αριθμός των μεταναστών από χώρες της ΕΕ στη Γερμανία. Ανάμεσα σ’ αυτούς με πολύ υψηλά ποσοστά είναι οι Έλληνες που μετά την περίοδο της δεκαετίας του ‘ 50 και ‘ 60, επαναλαμβάνουν και πάλι τη θλιβερή εγκατάλειψη της γενέτειρας που δεν είναι σε θέση να τους δώσει ευκαιρία να σταθούν και να ζήσουν αξιοπρεπώς στον τόπο τους.

Όπως δείχνει σχετική έρευνα των Γερμανών, αυτή τη φορά το μεταναστευτικό ρεύμα προς τη Γερμανία, συγκροτείται από ανθρώπους υψηλού μορφωτικού επιπέδου σε βαθμό που αναδιατάσσει τις σχετικές στατιστικές της χώρας υποδοχής των.

[οι νέοι Έλληνες μετανάστες παρακολουθούν μαθήματα εκμάθησης της γλώσσας στη νέα τους πατρίδα]

Συνειρμικά σκέφτεται κανείς το δράμα της χώρας μας που ξόδεψε για να σπουδάσει ανθρώπους και σήμερα αυτοί οι άνθρωποι εγκαταλείπουν την πατρίδα τους, όπου επίσης αναδιατάσσεται η σύνθεση του πληθυσμού, πλην όμως κατά τρόπο αντίστροφο από αυτόν της Γερμανίας. Στην Ελλάδα πλέον μένουν οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι με χαμηλό επίπεδο μόρφωσης.

Πηγή: Wirtschaftswoche
Migration
Mehr Akademiker kommen nach Deutschland
Der Anteil der akademisch qualifizierten Zuwanderer ist deutlich gestiegen. Vor allem diejenigen aus EU-Ländern können auf dem Arbeitsmarkt durchaus mit Inländern mithalten, zeigt eine Studie..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *