Ετήσια τακτική συνέλευση

FtS82

Με πλήρη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 14.08.2005 η ετήσια τακτική συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου στο Σκαμνό.

Υπό την Προεδρία του κ. Αντώνη Μαζωνάκη που υποστηρίχθηκε αποτελεσματικά στο έργο του από τον εκλεγέντα Γραμματέα κ. Αναστάσιο Μαγνήσαλη, οι εργασίες κύλισαν ομαλά και διευκολύνθηκε γόνιμος διάλογος που έδωσε πληροφόρηση γύρω από τα ζητήματα του Σκαμνού, ενώ κατατέθηκαν εποικοδομητικές σκέψεις και προτάσεις.

Ο οικονομικός απολογισμός παρουσιάσθηκε από τη κα Κούλα Γεμέλου Πρόεδρο της Επιτροπής των Ελεγκτών και συνέβαλε στην δημιουργία θετικού κλίματος για όλη την πορεία των εργασιών της συνέλευσης, καθώς οι οικονομικοί πόροι που εισέρρευσαν σημείωσαν κατακόρυφη αύξηση. Το ίδιο αυτό γεγονός σηματοδότησε την σταθερή και συνεχώς αυξανόμενη εμπιστοσύνη των μελών και φίλων του Συλλόγου δηλ. στην ποιότητα της διαχείρισης και το επιτελούμενο κοινωφελές έργο. Εκτενή αποσπάσματα της υπόψη έκθεσης ελέγχου και οικονομικού απολογισμού, παρατίθενται σε άλλο σημείο της ΦτΣ.

Η Γραμματεύς του Συλλόγου κα Μαρία Τζιβάρα – Τσεμπερλή, ενημερώνει τη Συνέλευση επί των πεπραγμένων του Συλλόγου στον εκπολιτιστικό και εξωραϊστικό τομέα.

Με ομοφωνία εγκρίθηκε ο απολογισμός, τόσο στην οικονομική διαχείριση, όσον και στους διάφορους τομείς δράσης.

Τα σημαντικότερα θέματα που αντιμετωπίσθηκαν επικεντρώνονται στα εξής:

Στο γήπεδο του κόμβου εισόδου στο χωριό (πάνω από τον Άγιο Αθανάσιο) γίνονται συνεχείς παρεμβάσεις καθαριότητας από το Σύλλογο, αλλά, δυστυχώς, λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας του χώρου από διερχόμενους οδηγούς, αναπαράγεται μία απεχθής εικόνα σκουπιδότοπου. Η επί σειρά ετών καθυστέρηση στην υλοποίηση του εγκεκριμένου έργου από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος μέσω του Δήμου Γοργοποτάμου με σκοπό την ανάδειξη αυτού του υπέροχου χώρου σε καλαίσθητη θέση θέας, δυστυχώς, διαιωνίζει το πρόβλημα. Αποφασίσθηκε, όπως, ο Σύλλογος επαναλαμβάνει κατά το δυνατόν συχνότερα τις επεμβάσεις καθαριότητας. Ταυτόχρονα υιοθετήθηκε η πρόταση του Διοικητικού Συμβούλου κ. Κώστα Ε/Μ Τζιβάρα για την τοποθέτηση δύο κάδων απορριμμάτων με σταθερή βάση, ώστε να μην απομακρύνονται.

Η ημερομηνία πραγματοποίησης της ετήσιας πανηγύρεως αποφασίσθηκε μετά από εκτενή συζήτηση να ορίζεται ανήμερα της Παναγίας, όταν ακολουθεί αργία και την παραμονή, όταν η επομένη της Παναγίας είναι εργάσιμη και τούτο για να διευκολύνεται η συμμετοχή στη γιορτή των συγχωριανών που αποχωρούν για τις εργασίες τους την επομένη.

Ιδιαίτερα μεγάλη έκταση έλαβε η συζήτηση πάνω στα προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το Διοικητικό Συμβούλιο με τους παράγοντες του τοπικού Συμβουλίου και το Δήμο. Από την εκτεταμένη συζήτηση και τις τοποθετήσεις των μελών, διαφάνηκε η πικρία και απογοήτευση από την πορεία των πραγμάτων. Ταυτόχρονα η συμπάθεια και στήριξη στο πρόσωπο του Προέδρου που βίωσε τις δύσκολες καταστάσεις, εκφράσθηκε ανεπιφύλακτα.

Το χρονικό της υπόθεσης δίνεται σε ιδιαίτερη στήλη από την κα Αδαμαντία Ευστράτογλου, τη σύζυγο του Προέδρου μας, που ασφαλώς έχει αμεσότερη πληροφόρηση.

Μπορούμε ακόμη από την ενδελεχή συζήτηση να σημειώσουμε:

Είναι γεγονός ότι η πολυετής δραστηριότητα του Συλλόγου που εκτείνεται και σε έργα εξωραϊσμού και πάσης φύσεως κατασκευών, αποτέλεσε μία μακροχρόνια πρακτική, χωρίς αιτήσεις κλπ. Με αυτόν ακριβώς τον τρόπο άλλαξε ριζικά η εικόνα του οικισμού από την Τρανή Βρύση μέχρι τον Άγιο Αθανάσιο. Απλά δεν ετέθη ποτέ ζήτημα αδειοδότησης, αίτησης κττ. Όταν αυτό ζητήθηκε, ο Σύλλογος ανταποκρίθηκε άμεσα. Δεν συνάδει, άλλωστε, σε έναν πολιτιστικό Σύλλογο να παρανομεί. Ο προβληματισμός εντοπίζεται στην εμμονή, την γραφειοκρατία και την κωλυσιεργία που από πολλούς έχει ερμηνευτεί ως αθέμιτη ενέργεια ευνουχισμού και αδρανοποίησης του αποτελεσματικού Συλλόγου.

Ως μέσα αντιμετώπισης της κατάστασης προτάθηκαν

• η εντατική προσπάθεια συνεργασίας με το Δήμο
• η σύγκληση αντιπροσωπευτικής λαϊκής συνέλευσης για θέματα μείζωνος σημασίας ή ζητήματα με διχωγνωμίες και διαφορετικές απόψεις
• η προσεκτική επιλογή υποψηφίου του Σκαμνού για τις επόμενες εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *