Ελένη Παπαγεωργίου

Αποχαιρετήσαμε την Ελένη Παπαγεωργίου

FtS73

Πλήρης ημερών (95) μας άφησε την 1η Σεπτεμβρίου 2003 η Ελένη Παπαγεωργίου γεμίζοντας από θλίψη όσους γνώρισαν αυτή την άξια γυναίκα του Σκαμνού.

Χάνει το σύζυγό της άδικα, στα δύσκολα χρόνια του εμφυλίου, πληρώνοντας για πράξεις και αδικήματα άλλων και δίνει μόνη τη μάχη της στη ζωή για να σταθεί δίπλα στα παιδιά της. Έπαιξε το ρόλο του πατέρα και της μάνας και ανέθρεψε με το μέτωπο ψηλά το Γιάννη (αυτοκινητιστής που ζει στη Λαμία, παντρεμένος με δύο παιδιά), την Αθανασία (χήρα του αείμνηστου Θανάση Ζαλαώρα, με δύο υπέροχα παιδιά και τρία εγγόνια) και την Τασούλα (χήρα του αξέχαστου Γιάννη Γκόλφη που άδικα χάθηκε και τον θρηνήσαμε προ τριετίας μετά το μοιραίο τροχαίο, που επίσης έχει δύο παιδιά που της χάρισαν και δύο εγγόνια).

Οι δύο κόρες της Ελένης, η Αθανασία και η Τασούλα έχουν καλή παρουσία στο χωριό και διατηρούν στενές σχέσεις με τους συγχωριανούς. Ειδικότερα η Τασούλα που εδώ και δεκαετίες ζει με την οικογένειά της στη Γερμανία, δεν παραλείπει την ετήσια άδειά της να την περνά στο Σκαμνό μαζί με τα εγγονάκια της στα οποία μεταλαμπαδεύει την αγάπη για την Ελλάδα και τις ρίζες τους. Δεν είναι μόνον προσωπική, αλλά καθολική η εκτίμηση ότι και οι δύο κόρες της Ελένης είναι δύο πολύτιμα διαμάντια που στολίζουν την κοινωνία του χωριού μας. Είναι δύο Κυρίες με όλη τη σημασία της λέξης και το αποδεικνύουν με την διαχρονική στάση και συμπεριφορά τους τιμώντας την μνήμη της μάνας τους.

Θαρραλέα, με σπάνια ευθυκρισία και λεβεντιά που θα ζήλευαν πολλοί παντελονοφόροι η Ελένη, δεν δίσταζε στη ζωή της να τοποθετείτε στα δρώμενα του χωριού με γνώμονα την ψυχρή λογική, την ορθοφροσύνη και την αντικειμενικότητα. Παρά τα χρόνια της διατήρησε σπάνια διαύγεια σκέψης και δεν απείχε από τα τεκταινόμενα μέχρι και το τέλος της. Δεν έκρυψε ποτέ την εκτίμησή της στο ρόλο και το έργο που επιτελεί ο πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού και δεν δίσταξε να αποδοκιμάσει κάθε προσπάθεια παρεμπόδισης του έργου αναμόρφωσης του χωριού.

Με τη γνωστή της αθυροστομία, που δεν θα ξεχαστεί, ανακαλούμε στη μνήμη μας την προτροπή στον πρώην πρόεδρο του Συλλόγου κ. Κώστα Γέμελο, που συναντούσε τις γνωστές μεμψιμοιρίες και αντιδράσεις στην υλοποίηση των πρωτοβουλιών του πολιτιστικού φορέα:

-Γέμελε! Μην τους φοβάσαι! Γ… τους και προχώρα!

Ας είναι αιωνία η μνήμη της Ελένης Παπαγεωργίου, αυτής της υπέροχης Σκαμνιώτισσας Μπουμπουλίνας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *