Η ομαδική βάφτιση στο Σκαμνό

FtS61

Το χωριό ζει στον παλμό του προγραμματισμένου Ιερού Μυστηρίου της Βάφτισης του Ηλία, της Έλντας και του μικρού γιου τους. Οι προετοιμασίες δίνουν και παίρνουν καθώς επίκειται η μεγάλη μέρα που οι νεοφώτιστοι θα ασπασθούν το Ορθόδοξο Χριστιανικό Δόγμα που τόσο πολύ το επιθυμούν.

Είναι συγκινητικό το ενδιαφέρον και η υποστήριξη όχι μόνον από τους συχωριανούς, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή με κορυφαίο το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο που έδωσε τις κατάλληλες οδηγίες για τη σωστή προετοιμασία. Ήδη το ζεύγος παρακολουθεί ανελλιπώς μαθήματα μετά από ειδικές ρυθμίσεις της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στη Λαμία. Εκτιμάται ωστόσο, ότι το πρόγραμμα της κατήχησης των νέων εν Χριστώ αδελφών δεν θα ολοκληρωθεί μέχρι την αρχικά αναγγελθείσα ημερομηνία και για το λόγο αυτό αναβάλλεται η βάφτιση κατά μία εβδομάδα, ήτοι το Ιερό Μυστήριο θα πραγματοποιηθεί στο Σκαμνό την 28η Ιουλίου 2001, ημέρα Σάββατο. Παρακαλούνται, λοιπόν, οι συχωριανοί να προσέξουν αυτή την αλλαγή και να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στην τελετή και τις συναφείς εκδηλώσεις.

Αποτελεί ασυνήθιστα μεγάλη τιμή για το χωριό μας ότι ο Μητροπολίτης μας επιβραβεύει την εξέλιξη αυτή και επιδιώκει να ρυθμίσει το πρόγραμμά του σε τρόπο που να μπορέσει ο ίδιος να τελέσει το Ιερό Μυστήριο, αν αυτό δεν καταστεί δυνατό εξασφαλίσθηκε ήδη η δέουσα συναίνεση ώστε το Μυστήριο να τελεσθεί από τον Πανοσιολογιότατο Πατέρα Ιγνάτιο που τόσο πολύ αγαπά το Σκαμνό και τους συγχωριανούς μας.

Υπενθυμίζεται τέλος, ότι ανάδοχοι για τον μεν μικρό γιο του ζεύγους που θα λάβει το όνομα Εμμανουήλ, θα είναι ο Αναστάσιος, γιος του Λάμπρου και της Μαρίας Νιάφα, νονά της Έλντας που θα λάβει και ένα Χριστιανικό – ορθόδοξο όνομα, θα είναι η Κούλα Γέμελου και νονός του Ηλία θα είναι ο Γιώργος Αποστολόπουλος με τον οποίο ο νεοφώτιστος ήδη συνδέεται με πολύ καλή φιλία και αμοιβαία αισθήματα εκτίμησης. Οι οικογένειες των αναδόχων και των νεοφώτιστων καλούν όλους τους συχωριανούς και φίλους να παρευρεθούν στην κορυφαία αυτή τελετή που θα σφραγίζει με τη Θεία Χάρη τους νέους αυτούς συγχωριανούς δια βίου και θα συμπληρώσει την ήδη άψογη ένταξη και αποδοχή τους από την τοπική κοινωνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *