Οι πολιτικοί μας οφείλουν να είναι ειλικρινείς

FtS60

υπό Αργύρη Πετρή
Ιδρυτή του ομώνυμου Φιλανθρωπικού Ιδρύματος
«Στέγη Γερόντων» στη Βασιλική Στυλίδος

Με αφορμή κάποια δημοσιεύματα γύρω από τους πολιτικούς των διαφόρων κομμάτων, είτε με προσωπικές τους συνεντεύξεις σε εφημερίδες, είτε στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι ή όχι, μερικοί από τους πολιτικούς μας δεν απάντησαν ή προέβαλαν, ότι το θέμα αφορά τη συνείδησή τους και ότι είναι κάτι το αυστηρώς προσωπικό. Δηλαδή συνοδοιπορούν με τον Δαφέρμο, ο οποίος άλλωστε είναι -ως γνωστόν- καθολικός στο θρήσκευμα και μάχεται την Ορθοδοξία.

Συμφωνώ κι εγώ ότι είναι θέμα συνειδήσεως η πίστη ή η απιστία. Όπως επίσης είναι θέμα συνειδήσεως και το αν κάποιος επιλέγει να είναι σοσιαλιστής, κομμουνιστής ή οτιδήποτε άλλο. Αποτελεί δε δικαίωμα του πολίτη ν΄ αποκαλύπτει ή όχι τα ιδιαίτερα πιστεύω του.

Όταν, όμως, πρόκειται για δημόσιο πρόσωπο και μάλιστα για πολιτικό που ζητά την ψήφο των πολιτών, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Όπως προκειμένου να ψηφίσω ένα κόμμα έχω απαίτηση να γνωρίζω αν το κόμμα αυτό είναι κομμουνιστικό, σοσιαλιστικό, δεξιό, αριστερό, κεντρώο, φασιστικό κλπ, έτσι θέλω να ξέρω εάν και ο πολιτικός που θα στείλω στη Βουλή με την ψήφο μου για να με εκπροσωπήσει, είναι χριστιανός, μουσουλμάνος, βουδιστής, άθεος, μασόνος κλπ. Και όπως ο πολιτικός προβάλλει, μετά ζήλου μάλιστα, την πολιτικοϊδεολογική του ταυτότητα για να φανεί η διαφορά του από τους άλλους, έτσι επιβάλλεται να παρουσιάζει και τη θρησκευτική του πίστη.

Διαφάνεια σ΄ όλα. Τα ήξεις – αφίξεις είναι εκ του πονηρού. Υπηρετούν προσωπικές σκοπιμότητες και συμφέροντα.

Ας μάθουν οι πολιτικοί μας να είναι ειλικρινείς με τους ψηφοφόρους τους τουλάχιστον στο θέμα της πίστεως ή απιστίας τους και να μην εξαπατούν τους πολίτες με κουτοπονηριές για να εξασφαλίσουν τη βουλευτική καρέκλα μαζί με όλα τα συμφέροντα που απορρέουν από αυτή την καρέκλα.

Ζουν και πολιτεύονται στην Ελλάδα που ο πληθυσμός της αποτελείται κατά95% από Χριστιανούς Ορθόδοξους, και αυτό πρέπει να το σεβαστούν και να το αντιμετωπίσουν με φιλότιμο και ανδρισμό. Πρέπει να σεβαστούν το λαό για να τους σεβαστεί κι εκείνος με την ψήφο του. Όχι λοιπόν άλλος εμπαιγμός εις βάρος των Ελλήνων πολιτών.

Αρκετά δυσάρεστα έχουν προσθέσει στο λαό με το άλλο να λένε και άλλο να πιστεύουν και να κάνουν. Μία φορά να το σεβαστούν και να είναι ειλικρινείς μαζί του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *