Μπράβο στα Σκαμνιωτόπουλα!

FtS59

Στιγμές μεγαλείου και δικαιολογημένης υπερηφάνειας βίωσε πλήθος Σκαμνιωτών στις 27.01.2001 στην πρωτοφανή σε προσέλευση συγχωριανών στην καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πίτας του νέου χρόνου, στο ωραίο ανακαινισμένο κτίριο του σχολείου, όπου όμως ο Πολιτιστικός Σύλλογος του μικρού οικισμού ενέταξε και μία ειδική γιορτή βράβευσης των νέων επιστημόνων του Σκαμνού, αλλά και των νεοεισελθόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση φερέλπιδων βλαστών.

vravefsi2

Μέσα στο καταχείμωνο ζεστάθηκαν οι καρδιές όλων όσων είχαν την τύχη να παραβρεθούν στην ωραία εκδήλωση που τίμησαν με την παρουσία τους κορυφαίοι παράγοντες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του πολιτιστικού Συλλόγου που με τη συγκεκριμένη του ενέργεια θέλησε να δείξει και να υπογραμμίσει τη σημασία που δίνει στα γράμματα και την καλλιτεχνική δημιουργία. Ο Δήμαρχος Γοργοποτάμου κ. Παναγιώτης Σπαθούλας, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Κασσιός, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γραβιάς κ. Θανάσης Ντούλας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γοργοποτάμου και αρμόδιος για τα πολιτιστικά κ. Γεώργιος Παναγιώτου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γοργοποτάμου κ. Αχιλλέας Τζουβάρας, και τα αιρετά μέλη που στελεχώνουν τη Διοίκηση του Συλλόγου με βάση τις εκφρασμένες προτιμήσεις της Σκαμνιώτικης κοινωνίας, επέδωσαν τιμητικές πλακέτες μαζί με αναμνηστικά δώρα στους νέους επιστήμονες που περαίωσαν επιτυχώς τις σπουδές τους στο τριτοβάθμιο επίπεδο ή και απέκτησαν μεταπτυχιακούς ακαδημαϊκούς τίτλους, ενώ τιμητικούς επαίνους έλαβαν τα νέα βλαστάρια που με την προσπάθειά τους κατάφεραν να εισαχθούν και να ξεκινήσουν σπουδές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε στους διακεκριμένους επισκέπτες, αλλά και στους συγχωριανούς, ο ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός των νέων μας που βραβεύθηκαν, επίδοση που γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακή όταν αναλογίζεται κανείς ότι όλα αυτά τα παιδιά προήλθαν από έναν μικρό οικισμό που απαρτίζεται από μόλις 7-8 βασικές οικογένειες!

Με την ελπίδα ότι δεν παραλείψαμε να σημειώσουμε όλους τους βραβευμένους νέους μας δίνουμε αμέσως παρακάτω έναν κατάλογο που καταρτίσαμε στη διάρκεια της εκδήλωσης:

Νέοι Επιστήμονες:

ονόματα
Σχολές και τίτλοι
Αστρακάς Μιχάλης του Γεωργίου Δικηγόρος, Νομική Αθηνών
Βασιλόπουλος Αθανάσιος του Κωνσταντίνου Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Υπολογιστών, ΤΕΙ Αθηνών
Βασιλοπούλοιυ Ζωή του Κωνσταντίνου Οκονομολόγος Παντείου ΠανεπιστημίουΑθηνών
Γέμελος Γεώργιος του Κωνσταντίνου Οικονομολόγος Master Διεθνούς Λογιστικής και χρηματοοικονομικών του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης
Γιαννακοπούλου Γιάννα του Δημητρίου Γιατρός, Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Φιλιππούπολης
Τζιβάρα Μάρσια του Γεωργίου ΜΜΕ Master Κριτικής Κινηματογράφου και Σκηνοθεσίας του Πανεπιστημίου του Σάδερλαντ
Κωτσάκης Σπύρος του Γεωργίου Γεωπόνος, Πτυχιούχος του Γεωτεχνικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Κωτσάκης Βασίλης του Γεωργίου Master της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Νεοεισελθόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Αποστολόπουλος Νικόλαος του Γεωργίου Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Επικοινωνιακών & Πληροφοριακών Συστημάτων
Δοσούλα Μαργαρίτα του Αποστόλου Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής & Κοινωνικής Ανθρωπολογίας
Ξεϊνη Σοφία του Μιχαήλ Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας
Καλπουζάνης Ευάγγελος του Χρήστου Σχολή Ικάρων
Μαγνήσαλης Τάσος του Κρίτωνα Διοίκηση Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιου Γκρίνουϊτς

Στις ομιλίες τους ο Δήμαρχος κ. Σπαθούλας, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Κασσιός και ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κώστας Γέμελος εξήραν τις επιτυχίες των νέων επιστημόνων, καθώς και των νεοεισελθόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και έδωσαν τις ευχές τους στους βραβευθέντες. Ο Μπραλιώτης Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Νίκος Κασσιός που συνδέεται με πολύ στενούς δεσμούς με το Σκαμνό, δεσμούς που έχουν τις ρίζες τους στα παιδικά του κιόλας χρόνια όποτε περνούσε κάμποσο καιρό κοντά στη θεία του, αδελφή του πατέρα του, αείμνηστη Ελένη Τζιβάρα-Κασσιού, μίλησε με θέρμη και άντλησε στοιχεία από την αρχαιοελληνική διδασκαλία για να παροτρύνει τα παιδιά και να τους υπενθυμίσει ότι η προσπάθεια δεν τελείωσε με τη λήψη κάποιου πτυχίου, κάποιου ακαδημαϊκού τίτλου, αλλά απλά σημειώνεται ένα και μόνο ενδιάμεσο στάδιο μετά από το οποίο οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στη συνεχή προσπάθεια ενημέρωσης, στη δια βίου εκπαίδευση και προσαρμογή στα εκάστοτε νέα δεδομένα της επιστήμης και της γνώσης. Οι παροτρύνσεις του διακεκριμένου συντοπίτη μας γίνονται κάτι περισσότερο από αναγκαίες και σημαντικές στις μέρες μας, στο χώρο της Ενωμένης Ευρώπης, όπου καλούνται όχι μόνον τα Σκαμνιωτόπουλα, αλλά κάθε Έλληνας και Ελληνόπουλο να σταθεί ανταγωνιστικά και να τα καταφέρει αποκαλύπτοντας τις σπάνιες αρετές της φυλής μας.

Να προσθέσουμε κι εμείς από τη θέση αυτή μαζί με ολόκληρο το επιτελείο σύνταξης, παραγωγής, έκδοσης και κυκλοφορίας της ΦτΣ, που ως γνωστόν είναι όλοι στο σύνολό τους Σκαμνιώτες ή με γερές ρίζες συγγένειας και φιλίας προς το χωριό μας, τις εγκάρδιες ευχές μας στους νέους επιστήμονες και νέους φοιτητές του Σκαμνού για καλή υγεία και πρόοδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *