FtS59 – Τρέχουσα επικαιρότητα

Αίσχος για τους μανδαρίνους που σκοτώνουν

Στο πιεστήριο βρίσκεται η ΦτΣ και καταγράφουμε αυτό που συγκλονίζει το Πανελλήνιο. Το αγγελούδι από τη Λέσβο, μόλις 4 ετών, που είχε ανάγκη περίθαλψης επείγουσας νοσηλείας στην Αμερική. Από τα ΜΜΕ μαθαίνουμε ότι οι δύστυχοι γονείς δεν είχαν τους απαραίτητους πόρους, αλλά φιλάνθρωποι που έχουν αισθήματα και καρδιά συγκέντρωσαν ένα ποσό αρκετό, όπως λέγεται, της τάξεως των 100 εκ. δρχ σε έναν τραπεζικό λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας. Τι κρίμα όμως; Οι αρμόδιοι της τράπεζας δεν έδιναν επί σειρά μηνών τα χρήματα στην οικογένεια μέχρι που το αγγελούδι έσβησε!

Εμετικά παραμύθια και ανόητες ψευτοδικαιολογίες της συμφοράς για τους εγκληματίες, που με το πάσο τους από τον Νοέμβριο προσποιούνται ότι ελέγχουν την νομιμότητα της συγκέντρωσης των χρημάτων, μεταφέρουν ερωτήματα στο Υπουργείο Υγείας και διάφορα τέτοια ατέλειωτα πάρε- δώσε μέχρι που ήρθε το μοιραίο! Παγερή αδιαφορία στις εκκλήσεις των γονιών και τις υποδείξεις επαρκών λύσεων στο «μεγάλο τους πρόβλημα».

Το ποσό τώρα θα περιέλθει στο Κράτος. Το κράτος όμως δεν είναι μόνον οι ιδιόρρυθμοι βολεμένοι μανδαρίνοι! Είμαστε κι εμείς! Οι μανδαρίνοι υπάρχουν, επειδή υπάρχουμε εμείς και υποτίθεται ενεργούν για το καλό μας! Ένα τέτοιο κορυφαίο κρατικό πιστωτικό ίδρυμα τι το θέλουμε; Μήπως για τα πανωτόκια και το σφυχταγκάλιασμα με τις διάφορες κατά καιρούς εξουσίες;

Οι Ερινύες ας κατατρέχουν δια βίου τους άκαρδους που προσβάλουν τον πολιτισμό μας!

«Αυτό που μού ΄κανες, θα το πληρώσεις!…»

Με αυτά τα οργισμένα λόγια, ή κάπως έτσι, απευθύνθηκε η κα Μπακογιάννη, το κορυφαίο πολιτικό στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις μεγάλες φιλοδοξίες, στο επίσης μεγάλο στέλεχος Υπουργό της Κυβερνώσας παράταξης, Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Κώστα Λαλιώτη. Η έκρηξη εκδηλώθηκε, ή μάλλον κορυφώθηκε μετά από μία πρόσφατη τηλεοπτική αψιμαχία γύρω από το θέμα του Αεροδρομίου των Σπάτων. Παράγοντες του καναλιού έφεραν το επεισόδιο στη δημοσιότητα.

Ανεπάρκειες και καθυστερήσεις καταλογίζει η κα Μπακογιάννη στον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ. Όφελος 100 δις δρχ πέτυχε το κυβερνόν Κόμμα μετά από την αναδιαπραγμάτευση με τον Γερμανικό οίκο που ήδη είχε η υπό τον πατέρα της πρώτης Κυβέρνηση υπογράψει.

Μεγάλη η ένταση ανάμεσα στα πρωτοκλασάτα στελέχη, αλλά ο ελληνικός λαός περιμένει το βέλτιστο αποτέλεσμα και κάτω από συνθήκες διαφάνειας από τους εκάστοτε κυβερνώντες στους οποίους δεν επιτρέπει «συμψηφισμούς». Δεν θέλει να «πληρώνει» ο ένας στον άλλον! Αν πράγματι ωφεληθήκαμε κατά 100 δις δρχ οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε και να πούμε μπράβο στον όποιον το κατάφερε. Από κει και πέρα οφείλονται εξηγήσεις για την απαράδεκτη ποιότητα, την έλλειψη προγραμματισμού, τις απίθανες υπερβάσεις, την έλλειψη κάθε έννοιας χρονοδιαγράμματος.

Το αεροδρόμιο των Σπάτων έγινε στην ώρα του. Το μοναδικό έργο στον τοόπο μας. Αλλά τι κρίμα, αυτό το πέτυχε η γερμανική Hochtief! Οι προσβάσεις στο αεροδρόμιο ήταν έργο άλλων κατασκευαστών, όπως και τόσα άλλα έργα που σε κάμποσες περιπτώσεις θυμίζουν της Άρτας το Γεφύρι. Τεράστιο το ποσοστό των απαράδεκτων έργων οδοποιϊας διαπιστώθηκε πρόσφατα.

Κρίμα για όλους μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *