5η Πανελλήνια συγκέντρωση ορειβατών στο Σκαμνό για το πέρασμα του φαραγγιού του Ασωπού

FtS55

Σε έντονη κινητικότητα ευρίσκονται όλοι οι παράγοντες συνδιοργάνωσης της μεγάλης πανελλήνιας εμβέλειας εκδήλωσης που έχει πλέον καθιερωθεί και θα πραγματοποιηθεί για 5η συνεχή χρονιά στον όμορφο οικισμό του Σκαμνού που αποτελεί και το ορμητήριο συγκέντρωσης, κατασκήνωσης, συνεορτασμού, διανυκτέρευσης πολλών εκατοντάδων ορειβατών απ ολόκληρη τη χώρα και που χρόνο με το χρόνο γίνονται όλο και περισσότεροι.

asopos20

Ο Δήμος Γοργοποτάμου με άμεσο προσωπικό ενδιαφέρον του Δημάρχου κ. Π. Σπαθούλα και των Συμβούλων, ειδικότερα δε του κ. Γ. Παναγιώτου, αρμόδιου για τα πολιτιστικά, ο Ορειβατικός Σύλλογος Λαμίας με επί κεφαλής τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Σταματόπουλο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκαμνού με επί κεφαλής τον Πρόεδρο κ. Κώστα Γέμελο ευρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις για τον καλό συντονισμό και προετοιμασία του μεγάλου αυτού γεγονότος μέσα από το οποίο προβάλλεται ανά το πανελλήνιο και διεθνώς η ασύγκριτη φυσική ομορφιά που ο φύση χάρισε απλόχερα στον τόπο μας, στο φαράγγι του Ασωπού, αλλά και η εγκάρδια φιλοξενία των Σκαμνιωτών και όλων των συντοπιτών μας που έχουν αγκαλιάσει αυτή τη διοργάνωση και τώρα με την υποστήριξη των ανώτερων αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης αισθάνονται ακόμη πιο σίγουροι και έτοιμοι να ανταποκριθούν στις μεγάλες τους ευθύνες φιλοξενίας που κορυφώνεται με τη γιορτή του Σαββάτου στο κέντρο του Σκαμνού. Μία γιορτή στο περιθώριο της πορείας των ορειβατών που τείνει να εξελιχθεί σε πολιτιστικό γεγονός μείζονος και υπερτοπικής σημασίας συνδέοντας μουσικές και χορούς απ όλα τα μέρη της πατρίδας μας σε μία κοινή αυθόρμητη εκδήλωση ευαίσθητων φυσιολατρών. Η Νομαρχία Φθιώτιδος τίμησε πέρυσι με κορυφαίους εκπροσώπους της την εκδήλωση και για φέτος έχει προσκληθεί και πιθανολογείται η αυτοπρόσωπη παρουσία στη γιορτή και πολύ πιθανό στη διέλευση του φαραγγιού του ίδιου του Νομάρχη κ. Τριαντάφυλλου Μπέλλου.

Οφείλουμε να συγχαρούμε τους διοργανωτές γιατί αυτή τη φορά συμπεριλαμβάνουν και συνεργάζονται εποικοδομητικά και με τις υπόλοιπες τοπικές οργανώσεις, όπως ο Σύνδεσμος Καταδρομέων και Χιονοδρόμων Λαμίας που έχει να παίξει ένα πολύ σημαντικό ρόλο, εφ όσον αυτό χρειασθεί και να συμβάλλει αποφασιστικά στην βοήθεια που ενδεχομένως κάποιος από τους πολυάριθμους ορειβάτες χρειασθεί κατά το πέρασμα του φαραγγιού. Πρόκειται για τολμηρούς καταδρομείς, συντοπίτες μας, που μπορούν να ανταποκριθούν ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Απτή απόδειξη του ισχυρισμού μας αποτελεί αυτός ο ίδιος, ο γενναίος πρόεδρος του Συνδέσμου των Κομάντος που πρόσφατα κατέπληξε το πανελλήνιο μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες σαν γαμπρός σε εκκλησία της Λαμίας όπου κατέβηκε με σχοινί από το Κωδωνοστάσιο για να υποδεχθεί την όμορφη νύφη!

Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε εδώ ότι οι διοργανωτές μετέφεραν την ημερομηνία κατά ένα Σαββατοκύριακο ενωρίτερα επειδή πολλοί ορειβατικοί και φυσιολατρικοί Σύλλογοι της χώρας επιθυμούν να λάβουν μέρος και δεν εύρισκαν κατάλληλη την προηγούμενη ημερομηνία. Έτσι λοιπόν ορίζεται το δεύτερο Σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου 09/10.09.2000 για τη μεγάλη πολιτιστική και φυσιολατρική εκδήλωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *