Θανάσης Βασιλόπουλος

FtS55

Πανταχού παρών και πάντα πρώτος ο κ. Θανάσης Βασιλόπουλος που αισίως άγει φέτος το 94ο έτος της ηλικίας του, δεν μπορούσε να απουσιάσει και από το προσκύνημα των Σκαμνιωτών από την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου μαζί με την κα Ζωϊτσα, τη σύζυγο του και πλήθος συγχωριανών. Μας κάνει άριστη εντύπωση και τον καμαρώνουμε με την ικμάδα του, την καλή του υγεία, την πνευματική του διαύγεια και τη φυσική του κατάσταση μιας και κάθε τρεις και λίγο περπατάει τη μεγάλη απόσταση μέχρι τη Ροδιά, στο αμπέλι και τις ελιές του, στην πίσω από τον Αϊ-Λιά πλαγιά, πάνω από την σήραγγα προς τον Μπράλλο, με ζέστη ή με κρύο. Τον βασανίζει το πρόβλημα με τα ζωντανά των κτηνοτρόφων μας που κατά γενική ομολογία προκαλούν μεγάλες ζημιές στα φυτά.

thanasisvasilopoulos3

Πράος άνθρωπος, έντιμος, καλοπροαίρετος, ευπρεπής, σεμνός και συνετός. Η κοινωνική ευαισθησία και η υποστήριξη του Συλλόγου και της Εκκλησίας τον χαρακτηρίζει. Εκπροσωπεί ό,τι το καλύτερο σε έμψυχο υλικό μπορούμε να επιδείξουμε. Ολόκληρη η ιστορία του χωριού μας ξεδιπλώνεται μέσα από τις αφηγήσεις του υπέροχου συγχωριανού μας.

[το παλιό σπίτι Βασιλόπουλου]

spitiVasilopouloupalio

Θεωρούμε εαυτούς ευτυχείς που μας εμπιστεύθηκε από το προσωπικό του αρχείο φωτογραφίες αλλοτινές για να τις δημοσιεύσουμε και να επαναφέρουμε στη μνήμη των συγχωριανών ή να ερεθίσουμε λιγάκι τη νεώτερη γενιά με μερικές φωτογραφικές πινελιές από τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια με το συγκρότημά του στα αλώνια με το οποίο αναλάμβανε το δέσιμο του άχυρου σε ορθογώνιες μπάλες.

 

[Άνοιξη 2003, ακμαιότατος ο Θανάσης, άγων αισίως το 93ο έτος της ηλικίας του, στο γάμο της όμορφης εγγονής του Ζωής  στα Καμμένα Βούρλα]

thanassis-vasilopoulo4

Του ευχόμαστε καλή υγεία και ευτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *