Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Στυλίδος I

FtS55

Ένα κομβόι από αυτοκίνητα του Σκαμνού επιστρατεύθηκε στις 18.06.2000 για να μεταφέρει στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Στυλίδος δεκάδες ευσεβείς Σκαμνιώτες προσκυνητές που παρακολούθησαν, παραμονή του Αγίου Πνεύματος τον Εσπερινό όπου χοροστάτησε ο Πανοσιολογιότατος Πατήρ Ιγνάτιος μαζί με τους επίσης πολύ αγαπητούς και σεβαστούς Πατέρες Ιερομόναχους Μάξιμο και Δαμασκηνό. Τα λόγια του Καθηγούμενου της Μονής με αφορμή τη μεγάλη Γιορτή της Χριστιανοσύνης, του Αγίου Πνεύματος, μέσα στον σπάνιας ομορφιάς Ιερό Ναό και στην απαράμιλλη ατμόσφαιρα κατάνυξης που δημιούργησε το όλο σύνολο με την άψογη βυζαντινή μουσική, ακούσθηκαν με μεγάλη προσοχή από τους πιστούς, ενώ η δέηση που ανέπεμψε υπέρ του Προέδρου, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών του Συλλόγου Σκαμνιωτών συγκίνησε τους συγχωριανούς.

Οφειλόμενη η τιμή στη Ιερά Μονή που το Μετόχι της, η Κοίμηση της Θεοτόκου στο Σκαμνό, δημιουργεί ακατάλυτους δεσμούς που τιμούν και σέβονται πάρα πολύ οι Σκαμνιώτες. Δεν θά ‘ταν υπερβολή αν λέγαμε ότι όλοι οι πιστοί συγχωριανοί έζησαν μεγάλες στιγμές ψυχικής ανάτασης που θα θυμούνται για πάντα. Η αγάπη των «δικών μας» πνευματικών πατέρων ήταν έκδηλη, συγκίνησε πολύ τους συγχωριανούς που με πολλούς αυθόρμητους τρόπους εξέφραζαν τα αισθήματά τους. Όλοι τους και κύρια ο Πατήρ Ιγνάτιος κέρδισε τις καρδιές των προσκυνητών, τη βαθιά εκτίμηση και σεβασμό της μικρής μας κοινωνίας!

Ευχαριστούμε το Θεό, τους διαπρεπείς πνευματικούς ηγέτες της Μονής και το ζεύγος Κώστα και Ροδοθέας Τζιβάρα, τους κτήτορες του συγκροτήματος του Μετοχιού, για τη μεγάλη τους συνεισφορά στην ανύψωση του θρησκευτικού και κοινωνικού αισθήματος στο χωριό μας που έλαβε στ΄αλήθεια μία εντελώς νέα πορεία προκοπής και ψυχικής ανάτασης αμέσως μετά τα εγκαίνια του νέου Ιερού Ναού του οικισμού μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *