Ελένη Λ. Τζιβάρα – Κασσιού

FtS56
Μας άφησε η Ελένη Λ. Τζιβάρα-Κασσιού

Τις πρώτες μέρες Αυγούστου ’00 μας άφησε η Ελένη Λουκά Τζιβάρα σε ηλικία 86 ετών. Μία ακόμη Μπραλιώτισσα νύφη του Σκαμνού από την οικογένεια Κασσιού, φημίσθηκε και τιμήθηκε στο Σκαμνό για την μεγάλη νοικοκυροσύνη της, που ήταν καρπός της σωστής διαπαιδαγώγησης της από τα παιδικά της χρόνια στην διακεκριμένη οικογένεια του Μπράλλου. Μέχρι και τα βαθιά γεράματά της δεν παρέλειπε η αείμνηστη Σκαμνιωτο-Μπραλιώτισσα να τονίζει στις νεώτερες κυρίες του χωριού, ότι η κάποια οικονομική άνεση που είχε η οικογένειά της σε καμία περίπτωση δεν άμβλυνε την αυστηρότητα των γονιών της και την σκληρή αγωγή από τα παιδικά της κιόλας χρόνια και την ενασχόληση ακόμη και με τις πιο δύσκολες εργασίες του σπιτιού της παλαιότερης εποχής, όπως ήταν το ζύμωμα με την παραδοσιακή μέθοδο, τη μαγειρική και γενικά όλες τις ασχολίες του σπιτιού του χωριού, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις παραπέρα υποχρεώσεις της.

Και πράγματι η Ελένη Λ. Τζιβάρα υπήρξε τέλεια σύζυγος και μάνα ανατρέφοντας τα δύο της παιδιά, την Αικατερίνη και το Γιώργο πάνα στις ίδιες αρχές που η ίδια είχε σαν παιδί. Δεν υπάρχει παλαιότερος ή και νεώτερος Σκαμνιώτης που μην θαύμασε την αξιοσύνη και την νοικοκυροσύνη αυτής της αρχοντογυναίκας.

Ο Γιώργος, ο γιός της, ανέλαβε τη φροντίδα της γερόντισσας μητέρας του με τον καλύτερο τρόπο, κάτι που αναγνωρίσθηκε από την Σκαμνιώτικη κοινωνία σαν ιδιαίτερος τίτλος τιμής στο πρόσωπο του Γιώργου, στον οποίον ευχόμαστε να ζήσει και να θυμάται την μάνα του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *