FtS54 – Η τοπική μας αυτοδιοίκηση

Για μία ανθρώπινη επίσκεψη, λόγω των εορτών του Πάσχα, προσπάθησα να συναντήσω το Δήμαρχο και τα στελέχη του και έφυγα με την εντύπωση ότι ο νεοσύστατος δήμος μας προχωράει πολύ γρηγορότερα και πολύ περισσότερο, απ΄ όσο μπορούσαμε να φαντασθούμε. Η ατμόσφαιρα και το κλίμα συνεργασίας μεταξύ των στελεχών του Δήμου δείχνουν κέφι και δημιουργική εργασία, πίσω από τα οποία μπορεί κανείς να εντοπίσει τον αποτελεσματικό ηγέτη δήμαρχο κ. Παναγιώτη Σπαθούλα σαν έναν σύγχρονο μάνατζερ που ξέρει να εμπνέει και να καθοδηγεί.

Η κα Κική Παρκιώτη, Γραμματεύς, εργάζεται μεταξύ άλλων μαζί με τον Δημοτικό Σύμβουλο για τα πολιτιστικά κ. Γιώργο Παναγιώτου. Έχουν αισθήματα φιλίας για τη ΦτΣ που, όπως οφείλει, ενημερώνει όχι μόνον τους Σκαμνιώτες, αλλά και όλους τους αδελφούς οικισμούς και τις διάφορες αρχές για τη δραστηριότητα της τοπικής μας αυτοδιοίκησης.

Μία καλή προσπάθεια με επαγγελματικού επιπέδου φωτογραφίες, μέχρι και αεροφωτογραφίες, για όλους τους οικισμούς που απαρτίζουν το Δήμο, ευρίσκεται σε εξέλιξη. Δύο είναι οι παραπέρα στόχοι: Από την μία πλευρά η ιστορική τεκμηρίωση ενός έργου και από την άλλη πλευρά η διαμόρφωση μίας ενημερωτικής μπροσούρας για το Δήμο τους ανθρώπους, τους οικισμούς και τις ομορφιές του και το τι μπορεί να περιμένει ο επισκέπτης. Πρόκειται εδώ για το πρόπλασμα μιας παράλληλης υποστήριξης της ανάπτυξης με άξονα τον αγροτουρισμό, τον οικολογικό, θρησκευτικό και ιαματικό τουρισμό. Τον κάθε λογής θεματικό τουρισμό που δεν έχει αρχή και τέλος.

Την υπόθεση Ασωπός, την έχει αγκαλιάσει ο Δήμος με ενδιαφέρον που αποδείχθηκε έμπρακτα πέρυσι και είναι σίγουρο ότι και για την φετινή μεγάλη πανελλήνια συγκέντρωση στο Σκαμνό θα γίνει, ό, τι χρειάζεται για μία ακόμη καλύτερη διοργάνωση.

Ο Πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Ηράκλειας κ. Ηλίας Γιαννακάκος σε μία εκ των ενόντων συζήτηση, μας ενημέρωσε για τις καλές του πρωτοβουλίες και ενέργειες ευπρεπισμού του χώρου του φαραγγιού στην έξοδο του Ντούνου, όπου αποτρέπεται η απόθεση σκουπιδιών, ενώ οι μεγάλες ποσότητες υπολειμμάτων μαρμάρου και άλλων οικοδομικών υλικών θα σκεπασθούν με μεγάλες ποσότητες χώματος που στη συνέχεια θα φυτευτούν με μικρά φυτά (πικροδάφνες κλπ). Κοντά στο εκκλησάκι ο ευρύτερος χώρος θα διαμορφωθεί καλύτερα για να υποδηλώσει την νέα χρήση και αποστολή του χώρου.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ η γέφυρα του Ντούνου που απειλείται με κατάρρευση θα επισκευασθεί. Το σημείο που τονίσθηκε είναι να δοθεί έμφαση στη διατήρηση της ιστορικής εικόνας του έργου και της αισθητικής του τοπίου χωρίς βάναυσες επεμβάσεις που θα έφερναν το αντίθετο από το ποθούμενο αποτέλεσμα.

Αντίθετα στο σημείο εκκίνησης των ορειβατών στο παλαιό χωριό του Σκαμνού, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Σκαμνιώτης κ. Αχιλλέας Τζουβάρας που επίσης μετείχε της συζήτησης με το Δήμαρχο, υποσχέθηκε παρέμβαση για την απομάκρυνση όλων των παλαιών εργαλείων και ανταλλακτικών σε συνεργασία με τους Σκαμνιώτες.

Ο Δήμαρχος επανεπιβεβαίωσε την υποστήριξή του στις εξωραϊστικές προσπάθειες των Σκαμνιωτών και στην δενδροφύτευση. Δηλώνει πρόθυμος να καλύψει τη δαπάνη ποτίσματος των νέων φυτών και ο κ. Αχιλλέας Τζουβάρας ανέλαβε να εξεύρει στο Σκαμνό ή άλλο οικισμό ένα υδροφόρο όχημα για το πότισμα αμέσως από τώρα και μέχρι το φθινόπωρο.

Στο οργανωτικό μέρος κινείται ο Δήμος στην ανάδειξη περισσότερων καλλιτεχνικών ομάδων χορευτικών και μουσικής από τον ίδιο το δυναμικό του Δήμου και όχι μόνον για τη συγκεκριμένη εκδήλωση του Ασωπού. Από την άλλη πλευρά και σε στενή συνεργασία με το Πολιτιστικό Σκαμνού θα επιδιωχθεί μία ευρύτερη ενεργοποίηση και συμμετοχή όλων των τοπικών ορειβατικών και φυσιολατρικών συλλόγων της Λαμίας και του της ευρύτερης Φθιώτιδας στο ρόλο των συνδιοργανωτών υπό την αιγίδα του Δήμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *