Και όμως σταυροκοπιόμαστε

20130123

Γεωργίου Πούλιου, Δικηγόρου

Αδελφοί ΕβραιοΧριστιανοί, προκαταβολικά, σας ζητάω την επιείκειά σας και τη συγχώρεση. Έχω και εγώ τις αδυναμίες μου. Πολλές φορές ανεβαίνει η πίεσή μου. Τι να μου κάνει το ACOUPRON (ακουπρόν).
Πάνω στο γραφείο μου, μπροστά μου, έχω το επαγγελματικό μου ημερολόγιο.18 Ιανουαρίου 2013. Διαβάζω, Αθανασίου και Κυρίλλου, Πατριαρχών Αλεξανδρείας. Ο Άγιος Αθανάσιος μου είναι ποιό γνωστός. Έχω πολύ καλές φίλες Αθανασίες. Κυρίλλες και Κυρίλλους δεν έχω κανένα. Για να μάθω από που κρατάει «Η ΣΚΟΥΦΙΑ» του, σκέφθηκα και πήγα, στο Αγιολόγιο της Ορθοδοξίας, του Χρήστου Λ. Τσολακίδη. Έκδοση Β, βελτιωμένη και επηυξημένη, (ελπίζω να μη είναι αιρετική.) Καλά να είμαστε. Έχουμε δέκα οκτώ Αγίους με το όνομα Κυρίλλους. Δυο Αρχιεπισκόπους και δέκα έξι μάρτυρες.

Ο ένας ήταν Πατριάρχης Αλεξανδρείας και ο άλλος Πατριάρχης Ιεροσολύμων. Ας μιλήσουμε, για τον Αλεξανδρείας, τον Κύριλλο.
Ο Κύριλλος της Αλεξανδρείας, έγινε Πατριάρχης, περίπου το 400 μ.Χ. Το Αγιολόγιο τον παρουσιάζει, ότι ήταν ενάρετος και αγνός άνθρωπος και επομένως θα έχει την ευλογία του Θεού.
Η ασθενική μου μνήμη, με έσπρωξε και πήγα, στη λέξη Υπατία, στο εγκυκλοπαιδικό ΗΛΙΟΣ, Τόμ. ΚΒ σελ. 445. Έπρεπε ακόμη κάτι να διαβάσω. Κάτι ακόμη να μάθω. Η Υπατία έζησε την ίδια εποχή με τον Κύριλλο, στην Αλεξάνδρεια. Ήταν μια εποχή Χριστιανικών Παθών. Άρχιζε ένας νέος Ελληνικός Χριστιανικός εμφύλιος πόλεμος (Πελοποννησιακός πόλεμος, Εικονολάτρες και Εικονομάχοι, Συμμοριτοπόλεμος). Ότι Αρχαιοελληνικό έπρεπε να εξαφανισθεί.

Η Υπατία γυναίκα μορφωμένη (μίασμα). Είχε σπουδάσει Φιλοσοφία, Μαθηματικά, Αστρονομία, Μηχανική κλπ, Η γυναίκα αυτή κουβαλούσε νέες αντιλήψεις, οι οποίες ενοχλούσαν όχι μόνο τους ζηλωτάς Χριστιανούς, αλλά και αυτόν τον Κύριλλο. Η γυναίκα αυτή έπρεπε να κατασπαραχθεί, από τα θηρία τους ζηλωτάς. Η γυναίκα αυτή δίδασκε, ότι η γη δεν είναι επίπεδη και ακίνητη. Για τους ζηλωτάς Χριστιανούς ο ισχυρισμός αυτός ήταν αίρεση και αμαρτία. Ερχόταν ενάντια προς την Αγία Γραφή, προς τις ΕβραιοΧριστιανικές αντιλήψεις.
Οι «κουκουλοφόροι» της εποχής εκείνης, οι «συμμορίες των αγανακτισμένων» ορθοδόξων πιστών, οι ομάδες «χούλιγκανς» που αγωνιζόντουσαν να σώσουν την ψυχή των παραστρατημένων, είχαν γίνει πραγματικοί τρομοκράτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *