Ελένη Δ. Τζιβάρα

FtS51

Απεβίωσε η Ελένη Τζιβάρα

Μία υπέροχη Σκαμνιώτισσα, η Ελένη Τζιβάρα, μας άφησε πρόσφατα. Οι Σκαμνιώτες θα θυμούνται την καλοσυνάτη Ελένη που θαρρείς, όταν μιλούσε, το στόμα της έσταζε μέλι. Με σπάνια ψυχικά χαρίσματα και μεγάλο πλούτο στην καρδιά της ανέθρεψε τρία αγόρια, που όλοι τους είναι αποκατεστημένοι οικογενειάρχες, μαζί με τον αείμνηστο, επίσης υπέροχο Σκαμνιώτη, το Δημήτρη Τζιβάρα, γιο του Νίκου και της Γαρέφως.

Η Ελένη έδωσε στον πρώτο γιο της, ήδη τραπεζικό στέλεχος σήμερα, το όνομα του παππού, αείμνηστου Νίκου Τζιβάρα, μιάς σπουδαίας προσωπικότητας του χωριού μας και στο δεύτερο αγόρι της, που είναι σήμερα στέλεχος του ΟΣΕ, έδωσε τιμητικά το όνομα του ήρωα κουνιάδου της Παναγιώτη, που θυσιάστηκε στο βωμό της λευτεριάς της Πατρίδας μας, πολεμώντας τον Ιταλό εισβολέα στην Αλβανία κατά το δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο. Το τρίτο αγόρι της ο «μικρός» Γιάννης, είναι ο γνωστός μας και ιδιαίτερα σεβαστός και αγαπητός απ ολόκληρο το Σκαμνό, ο λεβέντης Καπετάνιος του εμπορικού ναυτικού μας, που ταξιδεύοντας στα πέρατα της οικουμένης, απέκτησε σπάνια φρόνηση και σφυρηλάτησε αδαμάντινο χαρακτήρα, χωρίς να ξεχνά ούτε στιγμή τα ιερά χώματα του Σκαμνού όπου ευρίσκονται οι ρίζες του, όπως τον δίδαξαν οι σωστοί γονείς του.

Η Ελένη Τζιβάρα έχασε το σύντροφό της εδώ και χρόνια, φέροντάς το βαρέως και δυστυχώς έχασε και το φώς της, γεγονός που την ταλαιπώρησε.

Θα τη θυμόμαστε πάντα, όπως ήταν, ανυπέρβλητα γλυκειά και υπέροχη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *