FtS51 – Η τοπική μας αυτοδιοίκηση

Οικονομική ενίσχυση του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαμνού

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φθιώτιδος / Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών ενέκρινε χρηματοδότηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαμνού ποσού δρχ 100.000 από τις πιστώσεις «Πολιτιστικά». Η διάθεση του ποσού διενεργείται μέσω του Δήμου Γοργοποτάμου που στη Συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου της 12.10.1999 με εισήγηση του Δημάρχου κ. Σπαθούλα ρυθμίζονται τα διαδικαστικά για την παραπέρα εκταμίευση του ποσού.

Ο Πρόεδρος κ. Κώστα Γέμελος, ενημερωθείς για την χειρονομία της Νομαρχίας μας και την συνδρομή του Νομαρχιακού μας Συμβούλου κ. Νικολάου Κασσιού εξέφρασε μεγάλη ικανοποίηση, τόσο για το ποσό καθ εαυτό, όσο και για την εκδηλωνόμενη ηθική στήριξη προς το Σύλλογό μας που έλκει την προσοχή και τα ευμενή σχόλια της ευρύτερης περιοχής χάρις στη δράση του και την πρωτοφανή συμμετοχή των Σκαμνιωτών σε κοινωνικά έργα.

Παρόμοια ή και πολλαπλάσια ποσά διατίθενται και σε άλλους Συλλόγους του Δήμου για τους οποίους, έχουμε την αίσθηση, ότι ξεκινούν τη δράση τους ή επαναδραστηριοποιούνται.

Δήμος Γοργοποτάμου, ενημέρωση δημοτών

Ο κ. Σπύρος Νιάνιος είναι στέλεχος του Δήμου και δεν παραλείπει να ενημερώνει και τη ΦτΣ για τη δράση του Δήμου μας, δεδομένου ότι η ΦτΣ έχει μεγάλη διασπορά σε όλους τους οικισμούς του Δήμου. Ευχαριστούμε τον κ. Νιάνιο και συγχαίρουμε το Δήμαρχό μας κ. Παναγιώτη Σπαθούλα για το νέο, σαφώς προηγμένο ύφος, που εισάγει στα δημοτικά μας πράγματα.

Αξιοποίηση διαδημοτικής υδρευτικής γεώτρησης Οίτης

Με ποσό 1,7 εκ δρχ που ενέκρινε το Δημοτικό μας συμβούλιο στις 08.09.99 καλύπτονται συμπληρωματικά έργα, απαραίτητα, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη του έργου από το οποίο υδροδοτούνται αρκετοί οικισμοί, μεταξύ αυτών και ο Σκαμνός. Δεν χωρεί ωστόσο αμφιβολία ότι το μεγάλο πρόβλημα ύδρευσης του Σκαμνού δεν πρόκειται να λυθεί χωρίς την μεταφορά της υδατοδεξαμενής, πάνω από την εθνική οδό (στο πλάτωμα δίπλα από τη στροφή του δασικού δρόμου προς τα δεξιά, στη θέση Χαλάστρα), όπως είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε το Δήμαρχό μας στο περιθώριο των συμβουλίων για τον Ασωπό.

Σταθερή Καντίνα για την κα Δήμητρα Αστρακά

Με απόφασή του ο Δήμος χορηγεί άδεια Υπαίθριου Στάσιμου Εμπορίου (σταθερής καντίνας) στην κα Δήμτρα Αστρακά σύζ. Κων/νου στο 9ο Χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Θερμοπυλών – Πατρών (περιοχή Ελευθεροχωρίου) για διάθεση τροφίμων και ποτών.

Σύλλογος Δέλφινου

Μικρός οικισμός το Δέλφινο που με την κατάργηση της πρώην κοινότητας, προχώρησε στην επανασυγκρότηση του διαλυθέντος πολιτιστικού Συλλόγου με σκοπό να μεριμνήσει και προβάλει επίσης θέματα αυτοδιόκησης. Για το έργο «επισκευή και διατήρηση του Δημοτικού Σχολείου σε αίθουσα πνευματικού κέντρου» επιχορηγείται ο Σύλλογος από τον Δήμο με το ποσό του 1.000.000 δρχ.

Οικισμός Οίτης

Με απόφαση του Δήμου παραχωρείται στον πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού αίθουσα και βοηθητικοί χώροι του πρώην κοινοτικού γραφείου Οίτης προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σαν πολιτιστικό κέντρο.

Εργα προστασίας της δημόσιας υγείας

Ο Δήμος όχι μόνον αποδέχεται την αίτηση συνδημότη Μοσχοχωρίου να καλύψει με δαπάνη του υδραύλακα μήκους 45 μέτρων που γίνεται εστία μόλυνσης, κουνούπια κλπ αλλά καλύπτει τη δαπάνη εξ ιδίων πόρων.

Επιχορήγηση για την Πανελλήνια Συγκένρωση Ορειβατών

Στο ποσό των 800.000 δρχ ανήλθε η επιχορήγηση για τη μεγάλη εκδήλωση στο Σκαμνό. Από το ποσό αυτό κονδύλιο δρχ 500.000 καλύφθηκε από την ΤΕΔΚ Ν. Φθιώτιδας και 300.000 δρχ από το Δήμο. Το σύνολο του ποσού διατέθηκε στον Ορειβατικό Λαμίας. Με διάφορες αντιρρήσεις εκπρόσωποι της γειτονικής μας Οίτης στο Δημοτικό Συμβούλιο, προσπάθησαν να μειώσουν την υποστήριξη προς τη μεγάλη υπερτοπική εκδήλωση του Σκαμνού! Ο πολιτιστικός Σύλλογος Σκαμνού, όπως αναφέρεται σε άλλες στήλες, προχώρησε σε όλες τις δράσεις του για το ίδιο έργο μόνον με δωρεές των μελών και φίλων και με πόρους του ταμείου του.

Ελευθεροχώρι

Το γειτονικό χωριό υποστηρίζεται τόσο από το πρόγραμμα Leader II στα πλαίσια του οποίου ιδρύεται λαογραφικό μουσείο στο χωριό, ενώ για το δίκτυο ύδρευσης διατίθεται ποσό δρχ 2.000.000. Με αίτημα εξ άλλου του Εξωραϊστικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Ελευθεροχωρίου προς το Δήμο, επιτρέπεται η τοποθέτηση Μνημείου πεσόντων του χωριού στη θέση Φτυλιά με δαπάνες του Συλλόγου.

Διάστρωση δημοτικών δρόμων

Σημαντικά κονδύλια διαθέτει ο Δήμος για συντήρηση και επέκταση δικτύων δημοτικού ηλεκτροφωτισμού και επίστρωσης δρόμων με αμμοχάλικο. Για το Σκαμνό προβλέπεται ποσό 250.000 δρχ για αμμοχάλικο επίστρωσης δημοτικών δρόμων. Αισθανόμαστε ευτυχείς που ο καλός φίλος Στέλιος, ο Ακρίτας του Σκαμνού, δεν θα υποφέρει πλέον μέσα στο λασπαριό για να πάει στο σπίτι του. Ελπίζουμε επίσης να επιστρωθεί και ο νέος δρόμος που διανοίχθηκε πρόσφαρα από το Δασάρχη κ. Μάκη Αποστολόουλο, κάθετα σ αυτό του Στέλιου. Μεγάλο μέρος των πόρων διατίθενται στην Ιερά Μονή Δαμάστας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *