FtS48 – Αλληλογραφία

Οταν η μοίρα μας επιφυλάσσει άσχημες εκπλήξεις

Με ιδιαίτερη χαρά αναγγείλαμε στο περασμένο φύλλο της ΦτΣ τους αρραβώνες της κόρης του διακεκριμένου αρθρογράφου μας κ. Δημητρίου Μπράνη, κι όμως λίγο μετά την κυκλοφορία της εφημερίδας μας, πληροφορηθήκαμε για τον ξαφνικό χαμό του μνηστήτα, ενός υπέροχου νέου ανθρώπου, γεγονός που βύθησε στη θλίψη τη φιλική μας οικογένεια.

Διερμηνεύοντας και τα αισθήματα ολόκληρης της κοινωνίας του Σκαμνού και των φίλων μας απευθύναμε στην οικογένεια μήνυμά μας με την έκφραση της βαθιάς μας λύπης.

Αγαπητέ Κύριε Μπράνη,

είμαστε πολύ λυπημένοι με την αναπάντεχη είδηση για το χαμό του αρραβωνιαστικού της κόρης σας μόλις δύο μήνες μετά τους αρραβώνες.

Στο τέλος Φεβρουαρίου κλείσαμε το φύλλο της ΦτΣ και αναγγείλαμε την είδηση των αρραβώνων για να ακολουθήσει σε λίγο η φοβερή είδηση για την οποία σε σας, στην κόρη σας και σ ολόκληρη την οικογένειά σας εκφράζουμε τη βαθιά λύπη και συμπόνια μας.

Φιλικά

Γ. Τσίτσας για τον Ασωπό

Ο εγκυρότατος ιστοριοδείφης από τον Μπράλο, Γεώργιος Τσίτσας, μας ενημερώνει πάνω σε άκρως ενδιαφέροντα ζητήματα και προσθέτει στοιχεία και ειδικές γνώσεις για τον τόπο μας, άγνωστες σε πολλούς από μας, και μας γράφει:

Αγαπητέ εξάδελφε Γιώργο,

στα τελευταία τεύχη της ΦτΣ αφιερώνεις ένα μέρος στο φαράγγι του Ασωπού, όπου –και με ορμητήριο το Σκαμνό- έγινε πέρυσι το Σεπτέμβρη η τρίτη ετήσια Πανελλαδική συνάντηση πλήθους ορειβατών για το πέρασμα του φαραγγιού κατά «τον ρουν του ποταμού» με την πρωτοβουλία του Συλλόγου Σκαμνιωτών. Μπράβο σε όλους σας!

Ψάχνοντας όμως τα φύλλα της εφημερίδας δεν βρήκα τίποτα για την ιστορία του ποταμού. Για το λόγο αυτό και εν συντομία σου στέλνω ένα μικρό ιστορικό για τον Ασωπό ποταμό, όχι για τους άλλους Ασωπούς (*), αλλά για τον δικό μας, τον Φθιωτικό Ασωπό.

(*) Οι άλλοι Ασωποί:
α) Ο Βοιωτικός που πηγάζει από τον Κιθαιρώνα (Ομήρω Ιλ. Β572 – Ηροδ. 9, 50)
β) Ο της Φλιασίας – Σικυωνίας Κορινθίας (Στράβω)
γ) Ο της νήσου Αιγίνη (Πινδάρου Νεκ 3,7)
δ) Ο Φθιωτικός (Ηροδ. 7.200)

ΦΟΣ Ηλιούπολης

Ενα ωραίο έγχρωμο ενημερωτικό δελτίο για τις προγραμματισμένες δραστηριότητες του Ορειβατικού Ηλιούπολης για όλο το 1999 μας έστειλε ο καλός μας φίλος κ. Γεώργιος Πούλιος. Το φαράγγι του Ασωπού αναγγέλεται ήδη και κοσμείται από μία θαυμύσια φωτογραφία.

Αντιγράφουμε:

18-19.09.1999: Φαράγγι Ασωπού (διάσχιση)
Αναχώριση στις 04:00 μμ το Σάββατο για το χωριό Σκαμνός στο δρόμο του Μράλου. Εκεί θα γίνει το καθιερωμένο γλέντι που οργανώνει ο τοπικός σύλλογος και η διανυκτέρευση σε σκηνές. Την Κυριακή το πρωϊ θα γίνει η διάσχιση της φημισμένης χαράδρας από τη γέφυρα της Παπαδιάς έως κάτω. (Απαραίτητα ένα επί πλέον ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, κάλτσες και μαγιώ ή σόρτς). Ωρες πορείας: 6 Δυσκολία: Μέτρια

Κι εμείς με τη σειρά μας ευχόμαστε να μας ξανάρθετε με το καλό!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *