Το χωριό μου

FtS46

Η νέα γενιά δένεται με το Σκαμνό! Να πώς γράφει σε έκθεση του σχολείου του μικρός 13χρονος Σκαμνιώτης που ζει στην πόλη. Μας εμπιστεύθηκε να δημοσιεύσουμε το κείμενό του με την προϋπόθεση να μην αναφέρουμε το όνομά του. Σεβόμαστε την επιθυμία του και τον συγχαίρουμε για την πηγαία αγάπη του για τις ρίζες του, στο Σκαμνό.

Ζω σε μία πόλη γεμάτη φασαρία και καυσαέρια και όπως έμαθα στο σχολείο, κάτι τέτοιο δεν είναι το καλύτερο για την υγεία ενός δεκατριάχρονου παιδιού. Οι γονείς μου το γνωρίζουν αυτό και έτσι προσπαθούν να με πηγαίνουν όσο πιο συχνά γίνεται στο χωριό μου, στην εξοχή.

Το χωριό μου ονομάζεται Σκαμνός και βρίσκεται κοντά στη Λαμία. Είναι πολύ μικρό, τριάντα σπίτια όλα κι όλα. Είναι γεμάτο έλατα, μουριές, πλατάνια και πολλά άλλα είδη δένδρων, που το κάνουν να φαίνεται πανέμορφο.

Στο Σκαμνό υπάρχουν πολλές εκκλησίες καθώς οι κάτοικοι είναι πολύ θρησκευόμενοι. Η μία καλύτερη από την άλλη. Δεν μπορώ να ξεχάσω το χώρο της παιδικής χαράς στην άκρη του χωριού με θαυμάσια θέα, που λούζεται από το δροσερό αέρα. Θυμάμαι το περασμένο Πάσχα που καθημερινά πήγαινα στο παρκάκι αυτό, έτσι, για να ξεχάσω για λίγο τα προβλήματά μου.

Αν και ο Σκαμνός δεν έχει πολλούς κατοίκους, εγώ έχω πολλούς φίλους, μικρούς και μεγάλους, με τους οποίους περνάω πολύ καλά. Γι αυτό προτιμώ το χωριό μου από την τσιμεντένια πόλη που ζω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *