Τουριστική ανάπτυξη περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος

FtS45

Ο, τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί για την περιφέρειά μας, είναι ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος κ. Πολυχρόνης Πολυχρονίου με τις ιδέες και τα οράματά του για τον τόπο μας. Καλή τύχη έφερε σε στενή συνεργασία με αφορμή την έκθεση Φιλοξένια 5-8.11.98 την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος στη δικαιοδοσία της οποίας ως γνωστόν υπάγονται πέντε Νομοί, Ευβοια, Βοιωτία, Φωκίδα, Φθιώτιδα και Ευρυτανία, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (=ΠΟΕΤ), το μοναδικό συλλογικό δευτεροβάθμιο όργανο επιχειρήσεων τουρισμού της χώρας, στους κολπους της οποίας υπάγονται όλες οι μεγάλες πρωτοβάθμιες Ενώσεις τουριστικών Γραφείων και Επιχειρήσεων Πούλμαν σε όλες τις τουριστικά επίκαιρες περιοχές της χώρας μας. Της Ομοσπονδίας της οποίας στέλεχος, στη θέση του Αντιπροέδρου είναι και το μέλος του Συλλόγου μας και διευθυντής σύνταξης της ΦτΣ κ. Γιώργος Αποστολόπουλος.

Η συνεργασία των δύο φορέων εστιάστηκε στη συμμετοχή του κ. Πολυχρονίου στο φόρουμ που διοργάνωσε η ΠΟΕΤ στο συνεδριακό κέντρο της έκθεσης, με μία ομιλία που έδειξε αστραυτερή σκέψη και σύγχρονη αντίληψη γύρω από την τουριστική ανάπτυξη της περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδος. Ο ηγέτης της δικής μας περιφέρειας προσεγγίζει εύστοχα τις σημερινές τάσεις και ανάγκες για την ανάπτυξη της περιοχής μας μέσα από την τουριστική μας ανάπτυξη και στέκεται στις νέες εναλλακτικές μορφές τουρισμού τον ιαματικό τουρισμό που πολλά μπορεί να δώσει στη δική μας περιοχή, τον θρησκευτικό τουρισμό, τον χειμερινό τουρισμό με τον Παρνασσό και το Καρπενήσι, κοντά στους ήδη καταξιωμένους πόλους έλξης τουριστών, όπως είναι οι Δελφοί, ο ομφαλός της Γης που μαγνητίζουν απειράριθμους επισκέπτες χειμώνα καλοκαίρι.

Ο κ. Πολυχρονίου υποστήριξε μία καθολική ανάπλαση και ανάδειξη των θετικών στοιχείων που πράγματι διαθέτουμε στην περιοχή μας. Να περιορισθεί η ανισορροπία. Ο τουρίστας βλέπει όχι μόνον τους Δελφούς, αλλά και πριν και μετά και γύρω από τους Δελφούς! Θέλει να πεισθεί για το μεγαλείο αυτού του τόπου και των ανθρώπων που τον κατοικούν σήμερα! Εδώ βεβαίως υπάγεται και ο αγροτουρισμός για τον οποίο ο Σύλλογός μας εργάζεται υποδειγματικά, την ανάδειξη νέων προγραμμάτων που αναζητάει ο σημερινός επισκέπτης, έλληνας ή αλλοδαπός. Πιο κοντά στη φύση, πιο κοντά στους πηγαίους ρουμελιώτες και στις ασύγκιτες αρετές τους. Ελαβε το μήνυμα για το χρειάζεται ο σημερινός άνθρωπος των βιομηχανικών και μεγάλων αστικών κέντρων της Ευρώπης. Το κάτι άλλο, το πρωτότυπο, το αυθεντικό. Ακόμη και αυτό στο οποίο υπάρχει το στοιχείο της περιπέτειας. Οτι αποζητάει μεγαλύτερη συμμετοχή και δράση. Να βιώσει καινούργια πράγματα αποκομίζοντας ψυχική απόλαυση και ανάταση.

Είναι αυτά ακριβώς για τα οποία ο Σύλλογός μας δουλεύει ακούραστα και με ανιδιοτέλεια. Είναι τα σχέδιά μας για την ανάδειξη θέσεων θέας στο πανέμορφο χωριό μας, το Σκαμνό, πάνω στον κεντρικό οδικό άξονα προς τους Δελφούς, είναι η συνεργασία μας με τους ορειβατικούς Συλλόγους της χώρας που οδηγούν στις Πανελλήνιες συγκεντρώσεις εκατοντάδων ορειβατών στο Σκαμνό για το πέρασμα του μοναδικού φαραγγιού του Ασωπού. Είναι τα σχέδιά μας για τη δημιουργία μίας ελάχιστης υποδομής στο Σκαμνό που αποτελεί την πύλη του φαραγγιού, όπως είναι ο ήδη σχεδιασμένος και καλομελετημένος Ξενώνας. Είναι οι παρεμβάσεις μας για την διατήριση και ανάδειξη του δικού μας αρχιτεκτονικού στύλ.

Το περίπτερο εξ άλλου της περιφέρειάς μας Κεντρικής Ελλάδος έκλεψε την παράσταση στην έκθεση Φιλοξένια και δέχθηκε πολλούς επισκέπτες, ενώ το βράδυ της 7.11.98 διοργανώθηκε εκεί ένα κοκτέϊλ που τίμησαν με την παρουσία τους όλοι οι κορυφαίοι παράγοντες τουρισμού της χώρας μας και πλήθος άλλων επισκεπτών δημιουργώντας συνθήκες αδιαχώρητου και εκφράστηκαν εγκωμιαστικά για τη δουλειά που συντελείται σ αυτή την περιφέρεια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *