FtS41 – Αλληλογραφία

Greek Orthodox Archdiocese of America
Dr. Athanassios Fourlas

Προς τη Φωνή των Σκαμνιωτών

Αγαπητέ μου Γιώργο,
πάει καιρός πολύς που έχω λάβει τα Φύλλα της ΦτΣ 38,39, & 40, μαζί και το ωραίο ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ, και δεν τα κατάφερα μέχρι σήμερα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για τη χαρά που μου δίνει κάθε φορά το ανάγνωσμά της.
Βλέπεις ο “Αρχιγραμματεύς” χρειάζεται μια δική του γραμματέα για να υπαγορεύει την προσωπική του αλληλογραφία, την οποία και δυστυχώς στερείται. Αποτέλεσμα: αργοπορία και χάσιμο της ακατάσχετης αλληλουχίας της επικαιρότητας.
Ωσόσο θέλω να πιστεύω, ότι δεν έχασα ακόμη την ευκαιρία α αποκτήσω λίγες ΜΕΤΟΧΕΣ από το εύστοχο πρόγραμμα του ΞΕΝΩΝΑ. Εσωκλείω λοιπόν μία επιταγή 200 US$ για την απόκτηση 5 μετοχών των 10.000 δρχ κάθε μία. Το υπόλοιπο της συναλλαγματικής μετατροπής -άν υπάρξει τέτοιο- είναι για το ταμείο του Συλλόγου σας.
Βλέπεις πόσο η έδρα της WALL STREET εμπιστεύεται το “χρηματιστήριο” του Σκαμνού…
Με την ευκαιρία στέλνω κι ένα κείμενο για την 25η Μαρτίου, που είχα γράψει πέρυσι και δεν πρόλαβε να δημοσιευθεί . Ισως παρουσιάζει ενδιαφέρον και για τους αναγνώστες της ΦτΣ.
Μ’ αυτά τα λίγα για το παρόν και με
[συμ]πατριωτικούς χαιρετισμούς
Αθ. Φούρλας

ΦτΣ:
Είναι άκρως συγκινητική και τιμητική η αγάπη του Θανάση προς το Σύλλογό μας και τους στόχους του. Αυτές οι ουσιαστικές εκδηλώσεις, που προέρχονται μάλιστα από κορυφαίους ανθρώπους του πνεύματος, αποτελούν για το Σύλλογό μας το καλύτερο πιστοποιητικό ότι πορευόμαστε στο σωστό δρόμο και μας ενθαρύνουν να συνεχίσουμε με όλο και μεγαλύτερη προσήλωση και ενθουσιασμό τις προσπάθειες και στόχους που διαγράφονται από το καταστατικό του Συλλόγου μας. Οπως πληροφορούμε τους φίλους μας και σε άλλο σημείο αυτού του Φύλλου, το σχετικό αίτημά μας (ογκώδης φάκελλος μελέτης) έχει ήδη εγκαίρως υποβληθεί στην Αμφίκλεια, όπου εδρεύει η αρμόδια αναπτυξιακή εταιρία που διαχειρίζεται τα κονδύλια της ΕΕ του Leader II. Το απαραίτητο αρχικό ποσό της ιδίας συμμετοχής (25%χ32 εκ δρχ), έχει καταβληθεί από μερικούς φίλους για να νομιμοποιηθεί τυπικά το αίτημα. Αυτό δεν φέρνει σε μειονεκτική θέση τους υπόλοιπους φίλους / μέλη μας. Η αρμόδιοι της επιτροπής, μας ειδοποίησαν ότι θα καθυστερήσουν ακόμη δύο περίπου μήνες να οριστικοπιήσουν τις αποφάσεις των. Δηλ. ποιά αιτήματα θα εγκριθούν και θα πριμοδοτηθούν (κατά το 60%). Για το λόγο αυτό συστείνουμε μικρή ακόμη αναμονή για παραπέρα καταβολές για τις οποίες πολλοί ακόμη φίλοι μας ρωτούν. Κρατούμε χωρίς να δραχμοποιήσουμε την επιταγή και του Θανάση μέχρι να κριθεί αυτό το ζήτημα. Σε κάθε περίπτωση χαιρόμαστε έχοντας να πληροφορήσουμε ότι διαμορφώνεται σταθερά στην τουριστική αγορά μία έντονη τάση και ενδιαφέρον για τέτοιες πρωτοβουλίες και προγράμματα ορειβασίας, φαράγγια με δεδομένο βαθμό δυσχέρειας -στον Ασωπό είναι η διάβαση σε πολλά σημεία μέσα από νερό !-, καταφύγια για τους συμμετέχοντες (δηλ. το έργο που προτείνουμε), βίωμα χωριού με τα παραδοσιακά πρότυπα κττ. Εχουμε ακέραιες τις ελπίδες μας ότι οι αρμόδιοι συντοπίτες μας θα αξιολογήσουν την πρότασή μας θετικά.
ΓΝΑ

Φιλοπρόοδος Ενωση Μπράλλου

Λάβαμε μία ιδιαιτέρως τιμητική πρόσκληση από τον αδελφό Σύλλογο Μπράλλου, μέσω του καλού φίλου του Σκαμνού και διακεκριμένου Δικηγόρου κ. Γιώργου Αλμπούρα, για την Γιορτή των Αθηνών που διοργάνωσε στις 14. Φεβρουαρίου:

Αγαπητέ Γιώργο,

με ιδιαίτερη χαρά έλαβα την πρόσκληση για την ωραία γιορτή του Συλλόγου σας στις 14.02.1998.

Το θεωρούμε ιδιαίτερα τιμητικό για το σύλλογο, το χωριό μας κι εμένα προσωπικά. Σίγουρα και θέλω να έρθω, αλλά συμπίπτει με μία ήδη προγραμματισμένη υποχρέωση για την ίδια ημέρα.

Λυπάμαι που χάνω την ευκαιρία να βρεθούμε μαζί με συγγενείς και φίλους από τον Μπράλο, αφού, όπως και πολλοί άλλοι Σκαμνιώτες, συμβαίνει κι εγώ να είμαι κατά ένα μέρος Μπραλιώτης μέσω της μάνας μου (οικογένεια Σκούρα). Στο Μπράλο διατηρούμε επίσης και κτηματική περιουσία που δυστυχώς καταπατείται, απειλητικά πλέον, μπροστά στα αδιάφορα -φοβούμαστε- μάτια των διαφόρων αρχών.

Θα ήθελα να ευχηθώ για την γιορτή σας καλή διασκέδαση και στο σύλλογό σας κάθε επιτυχία. Δείχνοντας την βαθιά μου εκτίμηση στο έργο του Συλλόγου σας, ας μου επιτραπεί με την ευκαιρία αυτή να εισφέρω συμβολικά το ποσό των 10.000 δρχ.

Βλέποντας εξ άλλου στα αρχεία μας, ότι δεν είσαι παραλήπτης της εφημερίδας μας, σου στέλνω ταυτόχρονα -τιμητικά- τα δύο τελευταία φύλλα που, όπως θα δεις, καταπιάνονται με τα ζητήματα του χωριού μας και των ανθρώπων του, που ίσως δεν είναι διαφορετικά από τα δικά σας. Ομοίως σου στέλνω το Ημερολόγιο του Σκαμνού με φωτογραφικό υλικό από τον τόπο μας. Αυτή τη φορά προβάλλεται και το φαράγγι του Ασωπού, που έλκει όλο και περισσότερους Ελληνες και αλλοδαπούς ορειβάτες, χάρις στην εκπληκτική ομορφιά του που αποτελεί στολίδι και καμάρι όχι μόνο του Σκαμνού αλλά της ευρύτερης περιοχής μας.

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς
ΓΝΑ

ΕΟΣ Λαμίας / Συγχαρητήρια!

Αξιότιμες Κυρίες και Κύριοι,
Αγαπητές Φίλες και Φίλοι,

πληροφορούμενοι τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του έγκριτου Συλλόγου σας στις 12.01.1998, θέλουμε να συγχαρούμε την νέα Διοίκηση για την εκλογή της, ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο και έναν-έναν ξεχωριστά,

τον νέο Πρόεδρο κ. Δημήτρη Σταματόπουλο
τον Αντιπρόεδρο κ. Γεώργιο Γεωργουλόπουλο
την Γεν. Γραμματέα Κα Ελένη Κούκου
και όλα τα διακεκριμένα στελέχη σας

ευχόμενοι ταυτόχρονα κάθε επιτυχία στο ωραίο έργο σας που λυτρώνει το σύγχρονο συμπολίτη / συνάνθρωπό μας από τη σκληρή ρουτίνα των καθημερινών ασχολιών του και τον φέρνει κοντά στη φύση να τη γνωρίσει, να την απολαύσει και να την προστατέψει, να ωφεληθεί ο ίδιος ασκούμενος ψυχικά και σωματικά μαζί με τα διακεκριμένα μέλη του Συλλόγου σας.

Ο Σύλλογός μας, του Σκαμνού, διατηρεί μαζί σας άριστες σχέσεις φιλίας και συνεργασίας που έχουν σαν κοινό παρονομαστή το φαράγγι του Ασωπού και είμαστε βέβαιοι ότι η σχέση αυτή θα διατηρηθεί και θα καλλιεργηθεί ακόμη περισσότερο με τη νέα Διοίκησή σας.

Εχουμε στα χέρια μας την ιδιαίτερα τιμητική πρόσκλησή σας στον ετήσιο χορό σας την Τσικνοπέμπτη στη Λαμία (19.02.1998), για την οποία και έχουμε ενημερώσει τα στελέχη του Συλλόγου μας που ζουν στη Λαμία, όπως ο Πρόεδρός μας κ. Κώστας Γέμελος, να παραστούν. Ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση!

Με την ίδια ευκαιρία αυτής εδώ της επικοινωνίας μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον καλό φίλο μας, απερχόμενο Πρόεδρό σας κ. Γιώργο Τσώρο για το έργο του στον ΕΟΣ Λαμίας και την εποικοδομητική συνεργασία του με τον Σύλλογό μας.

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς
ΓΝΑ

Γεώργιος Στεφ. Τζιβάρας

Προς τη ΦτΣ
Φίλτατε Γιώργο,
και άξιο τέκνο του Σκαμνού χαίρε!
Ανταποκρινόμενος στην προσπάθεια που κάνεις για τη σύνταξη τηλεφωνικού καταλόγου των μελών και φίλων του Σκαμνού επιβεβαιώνω με την επιστολή μου αυτή τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνά μου.

Δράττομαι της ευκαιρίας να σε συγχαρώ για τις άοκνες και συνεχείς προσπάθειες που κάνεις για την έκδοση της ωραίας, καλαίσθητης και ποικίλης ύλης εφημερίδας του χωριού μας.

Συγχαρητήρια επίσης και για την έκδοση του ωραίου ημερολογίου 1998.

Σου εύχομαι να έχεις υγεία, προσωπική και οικογενειακή, καθώς και ψυχική δύναμη που χρειάζεσαι ως υπεύθυνος σύνταξης.

Με αγάπη

Γιώργος Στεφ. Τζιβάρας

ΦτΣ:
Ευχαριστούμε, αγαπητέ Γιώργο, για τα καλά σου λόγια. Δεν θεωρούμε στ αλήθεια ότι κάνουμε τίποτα σπουδαίο. Εχουμε την καλή τύχη να υποστηριζόμαστε σε κάθε προσπάθειά μας από ενθουσιώδεις και άξιους συμπαραστάτες στους οποίους πιστώνονται οι ευχαριστίες. Είναι καλό σημάδι να βλέπει κανείς την πλατιά συμμετοχή σε μία κοινή προσπάθεια με κοινωνικούς σκοπούς που έχει ο Σύλλογός μας. Μια κοινωνία που προβληματίζεται, πασχίζει για το καλύτερο. Προσπάθεια στην οποία το μόνο που μπορεί να περιμένει κανείς, είναι μόνο να δώσει. Για τέτοιους στόχους, όποια προσφορά είναι πάντα μικρή!
ΓΝΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *