Μαρία Ιωάννη Ζαλαώρα

FtS95

[με τους συγχωριανούς της η Μαρία σε προσκηνυματική επίσκεψη στην Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Στυλίδος]

Μία υπέροχη Σκαμνιώτισσα, η Μαρία Ζαλαώρα, η σύζυγος του αξέχαστου Προέδρου και ιδρυτή του Συλλόγου μας Γιάννη Ζαλαώρα, δεν είναι πια, εδώ κι ένα χρόνο μαζί μας. Στις 16.12.2007 τελέσθηκε στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στον Κορυδαλλό Αττικής το ετήσιο μνημόσυνο στο οποίο παρέστησαν τα παιδιά, εγγόνια, ο αδελφός της Θανάσης και αρκετοί Σκαμνιώτες.

Θα αναπολούμε πάντα με βαθύ σεβασμό στην μνήμη της τη Μαρία Ζαλαώρα, που σε τίποτα δεν υστέρησε του συζύγου της, ως προς το ήθος, την κοινωνική ευαισθησία και προσφορά μέσα από τις τάξεις του Πολιτιστικού μας Συλλόγου, την υπέροχη αυτή γυναίκα που αποτελεί λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση για μας τους νεότερους.

***

FtS89
Το Δεκέμβριο χάσαμε και τη Μαρία Ζαλαώρα (94) τη χήρα του αείμνηστου ιδρυτή του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαμνού. Πλήρης ημερών η Μαρία, γέμισε με θλίψη όλους τους συγγενείς και φίλους με την αναχώρησή της. Ο υπογραφόμενος είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά αυτή την υπέροχη γυναίκα του Σκαμνού, όταν στη δεκαετία του ’70 & ’80 με τον μακαρίτη το Γιάννη, συνεργαζόμασταν στενά για τις δραστηριότητες του Συλλόγου μας. Το ενδιαφέρον της Μαρίας ήταν αδιάπτωτο. Ούτε και για λίγο δεν απομακρυνόταν από τις συσκέψεις, τη δραστηριότητά μας, την εργασία για το Σύλλογο και το Σκαμνό. Αλλά και μετά το θάνατο του μακαρίτη του Γιάννη, εξ ολοκλήρου ευαισθητοποιημένη, δεν παρέλειπε να συντρέχει το Σύλλογο με κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο. Οφείλω να καταθέσω μία μαρτυρία, γιατί από τέτοιες αυθόρμητες λέξεις και εκφράσεις, σε ανύποπτο χρόνο, μπορεί κανείς να εξάγει βάσιμα συμπεράσματα. Μιλάω για ένα σχόλιο του Βαγγέλη Μπαρδάκα, του γαμπρού της Μαρίας, ενός ακόμη εξαίρετου συγχωριανού:

-Γιώργο μου, τη Μαρία, την αισθάνομαι σα μάνα και όχι σαν πεθερά! Είναι μία αξιαγάπητη γυναίκα.

Ήδη επί του πιεστηρίου η ΦτΣ και πληροφορούμαστε σήμερα 16.02.2007 το θάνατο της Γιούλας Ντάου. Μεγάλη απώλεια για το Σκαμνό αυτή η γυναίκα, μία Κυρία με τα όλα της. Σπάνιο ήθος, σπάνια καλοσύνη και ευπρέπεια. Η μάνα του Γιάννη, του Κώστα και της Στέλλας. Της Στέλλας που συγκαταλέγεται με το σύζυγό της το Θανάση Ακρίβο, μεταξύ των κορυφαίων στελεχών του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαμνού.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *